Berka Pano Kompanzasyon ve Elektrik Panoları

Berka Pano Kompanzasyon ve Elektrik Panoları

Kompanzasyon panosu, ünitenin güç faktörünü düzeltmek için kondansatörlerin ve ölçü aletlerinin yerleştirildiği panodur. Gerilim ve akım sinyalleri (kapasitif veya endüktif etkiler nedeniyle oluşan) arasındaki faz kaymasını stabilize etme işlemine kompanzasyon denir. Kompanzasyon, elektrik tesisatlarında iyi çalışma koşulları sağlamaya katkıda bulunur.

Kompanzasyon Panosu Ne İşe Yarar?

Kompanzasyon panosu, kurulum için gerekli olan modülleri içerir. Reaktif güç gerektiğinde reaktif güç üretmek için de kullanılır.

Motor ve trafo gibi endüktif yükler, aktif güce ek olarak reaktif güç tüketir. Gerektiğinde en yakın lokasyonda reaktif güç üretilebilmesi için elektrik sisteminin optimal koşullarda çalışması önemlidir. Bu nedenle tesislere kompanzasyon panoları yerleştirilir. Tesis için gerekli olan reaktif güç, kompanzasyon panosu kondansatörleri ile sağlanmaktadır. Şebeke üzerinde temiz enerjiyi dolaştırmak için tasarlanmıştır. Bu şekilde, şebekenin verimliliği artırılır.

Elektrik Panosu Nedir?

Elektrik panosu, dağıtım ve iletimde kullanılan elemanların, elektriği binaya/tesise güvenli ve optimal bir şekilde dağıtmak için birlikte bulunduğu alan olarak tanımlanır.

Elektrik panoları, elektrikli ekipman ve kablolar gibi elektrikli bileşenler içeren ekipmandır. Elektrik tesisatında en önemli durum, elektriğin güvenliği ve iyi bir şekilde dağıtılmasıdır.

Elektriğin güvenli dağıtımı, insan sağlığı ve elektrikli ekipmanların güvenliği için önemlidir. "Elektrik panosu" oluştururken doğru malzemeleri kullanmak ve panonun bakımını düzenli olarak yapmak ihtiyatlıdır. Elektrik pano fiyatları kullanım amacına göre değişmektedir. Detaylı bilgi için Berka Pano sitemizde yer alan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.

"Elektrik panoları" kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir.

Ev, bina gibi konutlarda kullanılan paneller kompozit malzemeler içermektedir. Öte yandan işyerleri veya fabrikalar gibi birçok yerde de farklı tipte panoları görmek mümkündür.

Fiziksel olarak panolar, sabit veya çekmeceli olarak ikiye ayrılabilmektedir. Voltaj açısından düşük, orta ve yüksek gerilim olarak çeşitlere ayrılmaktadır.

Berka Pano

Adana’da kurulan Berka Pano, müşterilerine kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir. Elektrik panoları, kompanzasyon panoları, MCC panoları gibi alanlarda hizmet veren firma, tamamen müşteri odaklı olarak çalışmaktadır. Sadece kurulduğu alanda değil ulusal çapta da hizmetlerini sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.