FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ... İçişleri Bakanı Soylu, Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlamada 40 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ... İçişleri Bakanı Soylu, Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlamada 40 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Son dakika haberine göre dün akşam (cuma) saat 18.15'te Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında patlama meydana geldi. Sebebi ile ilgili çalışmaların sürdüğü patlama bölgesinde kurtarma çalışmaları anında başladı. Çevre illerden de ekipler takviye için maden ocağına giderken acı haberler de peş peşe geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "40 şehidimize ulaşmış olduk" açıklamasında bulundu. Bakan Dönmez ise patlamaya ilişkin, "İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde" dedi.

Son dakika haberi: Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde dün akşam saat 18.15 sıralarında, yer altında patlama meydana geldi. Göçük altında onlarca işçinin kaldığı ifade edilen patlama sonrası arama kurtarma çalışmaları başladı. Zonguldak, Kütahya ve Sakarya gibi çevre illerden ekiplerin de sevk edildiği bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de ulaştı. Arama kurtarma çalışmaların başlaması sonrası acı haberler de gelirken çok sayıda işçi de yaralı kurtarıldı. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Sabah saat 07.30 itibarıyla gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk" diyerek son can kaybını duyurdu.

AYRINTILAR GELİYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.