Gaziantep'in bir zamanlar en ünlü otellerinden olan Anatolian Otel'in kaderi netleşti. Anatolian Otel, Gaziantep İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı...İhale yarın...İşte Detaylar

Gaziantep'in bir zamanlar en ünlü otellerinden olan Anatolian Otel'in kaderi netleşti. Anatolian Otel, Gaziantep İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı...İhale yarın...İşte Detaylar
Yarın yapılacak ihale ile yılan hikayesine dönüşen Anatolian Otel’in kaderi de netleşmiş olacak… İhalesi 5 Ekim’de…

Gaziantep'in bir zamanlar en ünlü otellerinden olan Anatolian Otel'in kaderi netleşti. Anatolian Otel, Gaziantep İcra Dairesi tarafından 48 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. İhale 5 Ekim tarihinde yapılacak. Yarın yapılacak ihale ile yılan hikayesine dönüşen Anatolian Otel’in kaderi de netleşmiş olacak…

Bir zamanlar kentin en lüks otellerinden olan Anatolian Otel, kötü görüntüsü ve sık sık meydana gelen kötü olaylarla anılıyor. Bölge esnafı ve vatandaşın korkulu rüyası haline gelen otelin kapalı otopark bölümünde geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen çökme, tehlikenin geldiği boyutu gözler önüne serdi. Tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Anatolian Otel’in yıkımıyla ilgili sürecin tamamlandığını ve otelin Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılacağını belirtmişti.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYSİ YIKIM İÇİN  İHALEYE ÇIKTI!
Vali Gül’ün açıklamalarının ardından gözler Şehitkamil Belediyesi tarafından başlatılacak olan yıkım çalışmalarına çevrildi. Şehitkamil Belediyesi de yıkım işi için geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkacağını duyurmuştu.. İlangovtr’de yayımlanan ilana göre: “Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Mücahitler Mah. Gazi Muhtarpaşa Bulvarı üzerinde bulunan 1050 ada, 2 parselde bulunan eski Anatolia Otel’in yıkımı işi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir” denildi.

YIKIM İHALESİ İPTAL EDİLDİ
Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yayımlanan ihalede, Anatolian Otel için yapılacağı duyurulan ihalenin iptal edildiği görüldü. 15 Mart tarihinde iptal edilen ihalenin iptal gerekçesi ise kafalarda soru işaretlerine neden oldu. İptal gerekçesinde, “Gaziantep Valiliği tarafından yıkım işleminin durdurulması yönünde gönderilen yazıya istinaden” ifadeleri yer almıştı.

Aradan geçen süreçte, "Anatolian Otel ne olacak?" sorusuna cevap bulundu.

İHALE BEDELİ 48 MİLYON TL
Anatolian Otel, Gaziantep İcra Dairesi tarafından 48 milyon 792 bin lira muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. Açık artırma usulü ile 5 Ekim 2022 tarihinde yapılacak ihalede 14 bin 835 metrekarelik alana sahip Anatolian Otel, satılacak.

İŞTE O İLAN
İlan.gov.tr'de yer alan ilanda, "Gaziantep Şehitkamil'de 16 katlı otel binası icradan satılıktır" başlığı altında şu ifadeler yer aldı:

"TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Mücahitler Mah. Topraklık Mevkii, 1050 Ada, 2 Parsel,

Özellikleri: taşınmazın tapu kayıtlarında cinsi her ne kadar arsa olarak belirtilse, parsel üzerinde hali hazırda kapalı durumda (faaliyeti olmayan) 16 katlı betonarme olarak yapılmış otel ve arsasının olduğu görülmüştür. Hali hazırda konu edilen bu yerin The Anatolian firması tarafından mevcut tabelalardan daha önceden otel olarak işletildiği görülmüştür. Bu otelin Gaziantep merkez Şehitkamil içesinde ticari çok katlı yapı yoğunluğunun fazla olduğu bir bölgede bulunmaktadır. Konu olan otelini 16 katlı ve toplam inşaat alanı 14.835,61 m2 dir. Keşif günü otelin dış cephe giydirmeleri ve pencerelerinin sökülmüş olduğu, iç kısımdaki duvar cephelerinin de söküldüğü binanın kullanılamayacak durumda olduğu, Bina giriş ve çıkışlarının kapatıldığı gözlemlenmiştir. Binada ne amaçla sökün yapıldığı bilinmediğinden keşif günündeki yapı durumu %40 oranındadır.

Adresi : Mücahitler Mah.Topraklık Mevkii, 1050 Ada, 2 Parsel Şehitkamil / GAZİANTEP" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.