Gaziantep Şahinbey'de 14.805 m2 tarla icradan satılıktır

Gaziantep Şahinbey'de 14.805 m2 tarla icradan satılıktır

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2019/146204 ESAS sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Kıymet takdirine itiraz davasında hükme esasa alınan bilirkişi raporu satışa da esas alınmakla satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Gaziantep İl, Şahinbey İlçe, ALMALI Mahalle/Köy, 118 Ada, 15 Parsel, Halep Sekisi mevkiinde kayıtlı tarla niteliğindeki taşınmazın yüzölçümü 14.805,70 metrekaredir. Killi-Tınlı bünyeli toprak yapısına sahip, yaklaşık % 2-3 eğimli 2. Sınıf (İkinci sınıf arazi ancak bazı özel tedbirler alınmak suretiyle kolayca işlenebilen iyi bir arazidir. Bunun birinci sınıf araziden farkları, hafif meyillilik, orta derecede erozyona maruz kalmak, orta derecede kalın toprağa sahip olmak, ara sıra orta derecede taşkınlara uğramak ve kolayca izole edilebilecek orta derecede ıslaklık ihtiva etmek gibi sınırlayıcı faktörlerden bir veya bir kaçı olabilir.) Kuru Tarım Arazisi niteliğinde olduğu tespit edilmiştir. Keşif günü yapılan gözlemler ve tespitler neticesinde üzerinde herhangi bir sulama kuyusu ile sulama ekipmanı ve sulama arkı olmadığı için dava konusu taşınmazın kuru tarım arazisi (sulama imkânı olmayan yâda sulanmayan, yetiştirilen ürünlerin su ihtiyaçları temininin tamamen doğal yağışlara bağlı olduğu araziler) olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır. Herhangi bir doğal afet (kuraklık, yangın, don, sel, dolu gibi) olmadığı takdirde bitkisel üretime yönelik kuru şartlar dâhilinde tarımsal ekonomik getirisi olan ürünlere ilişkin verim alınacağı öngörülmektedir. Dava konusu taşınmazın toprak yapısı ve eğimi göz önüne alındığında tamamı makineli tarıma uygun olup bölge şartlarına ve ekolojisine uygun kuru şartlarda her türlü ürünü yetiştirmeye müsait olduğu gibi dere yatağı, mera, çayır, otlak, yaylak ve orman gibi özel alanlardan da olmadığı tespit edilmiştir.Satışa konu taşınmaza ilişkin keşif günü yapılan gözlemler (zemininde tek yıllık yâda çok yıllık ekili yada dikili ürün olmasa da mevcut hali ile Kuru Tarla özelliğinde olması, çevre parsellerinin tarımsal amaçlı bitkisel üretime yönelik kullanılması gibi) neticesinde; mücavir alan sınırlan içinde, imar planı dışında, onaylı imar planı bulunmayan, arsa vasfı kazanmamış, belediye hizmetlerinden yararlanan yerler dışında kalan ve çevresinde şehirleşmeye yönelik ticari yâda konaklama amaçlı betonarme yapıların olmaması gibi kriterler dikkate alındığında dava konusu taşınmazın tarım arazisi olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/1055139/emlak-arsa-gaziantep-sahinbeyde-14-805-m2-tarla-icradan-satiliktir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.