Reha Muhtar, şiddet uyguladığı iddia edilen kızı M.D.’nin velayetini kaybetti

Reha Muhtar, şiddet uyguladığı iddia edilen kızı M.D.’nin velayetini kaybetti
Reha Muhtar, şiddet uyguladığı iddia edilen kızı M.D.’nin velayetini kaybetti. Mahkeme 13 yaşındaki kızın velayetinin 2 ay süreyle annesi Deniz Uğur’a verilmesine ve karar verdi.

Reha Muhtar’ın oyuncu Deniz Uğur ile evliliğinden dünyaya gelen 13 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddia edilmiş, Deniz Uğur, kızının vücudunun birçok yerine morluk ve darp izleri olduğunu belirterek aldığı darp raporu ile mahkemeye başvurmuştu.

Reha Muhtar’ın iddiaları reddetmesinin ardından 13 yaşındaki M.D.’nin, “Babam beni 4 yıldır dövüyor. Ondan nefret ettiğimi düşünüyor, ruh haline göre de bana şiddet uyguluyor. Çoğunlukla kıyafetlerimin olduğu, görülmeyecek kısımlara tokat ve yumruklar atıyor. Beni ısırıyor. Daha önce de bardak fırlatmıştı, bir kez de bacağıma demir ile vurmuştu ve bacağım morarmıştı” ifadesi ortaya çıkmıştı.

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI
Reha Muhtar’ın çocuğuna şiddet uyguladığı gerekçesiyle anne Deniz Uğur’un açtığı geçici velayet davasında mahkeme ara kararını açıkladı.

İstanbul Anadolu 1. Aile Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Reha Muhtar, Deniz Uğur ve çocukları katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Reha Muhtar’ın avukatları duruşmanın gizli yapılmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

REHA MUHTAR’A UZAKLAŞTIRMA KARARI
Ara kararını açıklayan mahkeme, velayeti babasında olan M. D. Muhtar’ın geçici velayetinin 2 ay süre ile anne Deniz Uğur’a verilmesine hükmetti. Ayrıca Reha Muhtar’ın 2 ay süre ile şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, bulundukları konuta, okula ve işyerine 2 ay süre ile yaklaşmamasına da karar verildi. Diğer çocukları P. D. Muhtar’ın velayeti ise “şiddete dair kanaate varılamadığı” gerekçesiyle Reha Muhtar’da kaldı. Öte yandan Reha Muhtar, kararın gereklerine aykırı hareket etmesi halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.