SGK’dan kadınlara bomba müjde! PTT aracılığıyla 12.454 TL ödeme veriliyor, sadece kadınlar alabiliyor! Hemen paranızı alın

SGK’dan kadınlara bomba müjde! PTT aracılığıyla 12.454 TL ödeme veriliyor, sadece kadınlar alabiliyor! Hemen paranızı alın
SGK tarafından asgari ücret alanlara müjdeli bir haber geldi. Yapılacak olan ödemeler artık PTT vasıtasıyla alınabilecek. Ödemelerden yararlanacak olan kadınlar ödemelerini alabilecek.

SGK tarafından asgari ücretli çalışan kadınlara doğum parası verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan hizmet vasıtasıyla doğum yapan kadınların iş hayatına dönebilmelerini kolaylaştırmak amaçlanıyor. Ödemesi yapılacak tutar ise 12 bin 454 TL olarak belirlenmiştir. Bu yardımdan faydalanmak isteyenler başvurularını yaptıktan sonra PTT şubelerine giderek paralarını alabilecek.

Yardımdan faydalanmak için gereken şartlar

Yardımdan faydalanmak isteyen kadınların belirli şartları sağlaması gerekmektedir. Doğum yapan kadınların bu yardımdan faydalanması için taşıması gereken şartlar ise ödemelerin yapılacağının açıklanması ile belli oldu.


Başvuru yapabilmek için gereken şartlar ise şöyle;

-Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması,

-İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç)

-İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması,

-Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması


Yardım ödemeleri nasıl alınıyor?


Bakanlığın oluşturduğu proje kapsamında ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Bu proje ise kadınların iş hayatından kopmaması ve daha rahat iş hayatını dönebilmelerini amaçlıyor. Doğum parasının verilmesi bu amacı taşıyor ve ödemeler şartlara uygunluk gösteren ve başvuru yapanların hesaplarına yatırılıyor. PTT aracılığı ile alınacak olan ödemeler ise 12bin 454 TL miktarına kadar çıkabiliyor.


Yardımdan faydalanmak için doğum şartı


SGK tarafından yapılacak olan ödemelerden faydalanmak için başvuracak kadınların doğumunun tam ve sağ şekilde gerçekleşmiş olması gerekmekte. Hayata geçirilen bu yardım ile kadınlar doğumdan sonra çalışma hayatına daha rahat dönebilecek ve bunun yanı sıra çalışma hayatında artırılmaya çalışılan kadın istihdamı için de önemli bir adım atılmış olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.