ŞOK İDDİA...Gaziantep'teki feci kazada ‘Şoför uyukluyordu’ iddiası! 5 Yıl Öncede Ambulansa Çarpmış

ŞOK İDDİA...Gaziantep'teki feci kazada ‘Şoför uyukluyordu’ iddiası! 5 Yıl Öncede Ambulansa Çarpmış
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda bugün sabah saatlerinde meydana gelen ve 16 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı trafik kazası ile ilgili iddia duyanları dehşete düşürdü. Otobüste ön koltuklarda seyahat eden ve kazadan yaralı olarak kurtulan bir vatandaşın, kazadan hemen önce otobüs şoförünü uyuklarken gördüğünü söylediği iddia edildi.

İstanbul – Diyarbakır seferini yapan Özel Diyarbakır Turizm firmasına ait 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsünün bugün sabah saatlerinde  Gaziantep’in Nizip ilçesi istikametindeyken sebep olduğu tüm Türkiye’nin yüreğine adeta ateş düşüren trafik kazası ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, otobüste seyahat eden ve kazadan yaralı kutulan bir yolcunun ifadesinde otobüs şoförünün uykusuz ve yorgun olduğunu, ayrıca kazadan hemen önce de uyuklarken gördüğünü ve kendisini uyardığını söylediği iddia edildi.

Ambulanstaki 6 kişi yaralanmıştı

2017 yılında, Şanlıurfa’da bir hastayı Adana’ya sevk eden ambulans ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3’ü sağlık personeli, 1’i polis 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi Reşit Direkli Bulvarı üzerinde yaşandı. Psikolojik sıkıntıları olduğu iddia edilen M.A. adlı şahsı Adana’ya sevk eden Halil Ç. yönetimindeki ambulans ile Diyarbakır’a yolcu taşıyan Raydin B. yönetimindeki 33 SR 157 plakalı şehirlerarası otobüs çarpıştı. Kazada ambulans, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak durabildi.

Ambulans sürücüsü Halil Ç., sağlık personelleri Mehmet Davut Satıcı, Demet Kara ve sevki yapılan M.A. ile babası Mahmut A. ve hastaya refakat eden polis memuru Şemsettin P.’nin yaralandığı kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, yaralı meslektaşları ile diğer yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü. Burada tedavi altına alınan yaralılardan birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazadan yara almadan kurtulan yolcular ise çağrılan başka bir otobüsle Diyarbakır’a gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.