Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde doktorlar hastaları nasıl tuzağa düşürüyorlar? Gaziantep'te Bu Eksik Kalmıştı! DEVLETİN İMKANIYLA ‘ÖZEL’ MUAYENE!

Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde doktorlar hastaları nasıl tuzağa düşürüyorlar? Gaziantep'te Bu Eksik Kalmıştı! DEVLETİN İMKANIYLA ‘ÖZEL’ MUAYENE!
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışan bazı öğretim üyelerinin hastanenin çevresindeki villaları ve şehrin çeşitli bölgelerinde lüks konutlar ve iş yerlerini kiralayarak özel klinik açması tepki çekiyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışan bazı öğretim üyelerinin hastanenin çevresindeki villaları ve şehrin çeşitli bölgelerinde lüks konutlar ve iş yerlerini kiralayarak özel klinik açması tepki çekiyor. Hastanede çalışmalarına rağmen özel klinik açan öğretim üyelerinin hastaları önce kliniğe ardından hastaneye yönlendirdiği iddia edildi. İlk olarak özel kliniğe giden hastalar 700 ile bin lira arasındaki muayene ücretini ödedikten sonra hastanede doktorla görüşebiliyor. Klinikteki sekreterin yönlendirmesiyle GAÜN Hastanesi’ne giden hastalar, özel kliniğe ödediği ücretle devletin hastanesinde muayene oluyor. 

DEVLETİN İMKANIYLA ‘ÖZEL’ MUAYENE!

Hastanede görevli bazı hocalar özel klinikte aldığı ücretin ardından tetkikleri devletin imkanlarını kullanarak gerçekleştiriyor. Hastanenin laboratuvar, görüntüleme, klinik hizmetleri, ameliyathane, endoskopi ve anjiyo ünitesini kullanan öğretim görevlisi doktorlar, teşhisi koyduktan sonra hastaları bu kez de özel hastaneye yönlendiriyor. Bu hastalardan 40.000 liraları bulan rakamlara ameliyatlar yapıldığı  ve özel hastanelere hastalarını yatıran hocalar, gizlice ameliyatlara katıldığı iddiaları havada uçuşuyor.
 

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜ BALTALIYORLAR

Devletin imkanlarını kullanarak hastaları muayene eden öğretim görevlilerinin hastaları tedavisi için özel hastanelere yönlendirmesi kamu vicdanını yaralıyor. Memohaber.com haber merkezinin edindiği bilgilere göre öğretim görevlileri özel klinikleri rektörlüğün onayı olmamasına rağmen mahkeme kararı çıkartarak açıyor. Bazı öğretim görevlilerinin kurduğu bu düzen AK Parti iktidarının sağlıkta yaptığı açılımlara gölge düşürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı sağlıkta dönüşümü baltalamaya çalışan hocaların devletin imkanlarıyla özel muayene yapması tepki çekiyor.

“BU BİR SOYGUN DÜZENİ Mİ?”

Öğretim görevlilerinin açtığı özel kliniklerin İl Sağlık Müdürlüğü’nce denetlenmesini talep eden vatandaşlar, yetkili kurumları göreve davet etti. Hastaneye gelmek için otobüs parasını zor çıkaran vatandaşların gördüğü bu muamele tepki toplarken vatandaşlar YÖK, Sağlık Bakanlığı ve GAÜN Rektörü Arif Özaydın’a denetleme çağrısı yaptı. Bazı hocaların kurduğu bu sistem “Bu bir soygun düzeni mi?” sorusunu akıllara getirirken hocaların ameliyatları özel hastanede gerçekleştirmesi hastanenin döner sermayesini de zarara uğratıyor. 

PARAYI HOCAYLA ÖZEL HASTANE KAZANIYOR

Hocaların ameliyatları özel hastanede yapmasından dolayı GAÜN Hastanesi’nin kasasına girecek olan para özel hastanelere akıyor. Bu sistemde çalışan hocaların kendilerini günlük 10 hastayla sınırladığı belirtilirken bu şekilde hocaların kendilerine ayda yaklaşık 300 bin liralık gelir sağladığı tahmin ediliyor. Hem öğretim görevlisi maaşı hem döner sermaye payı alan hocalar, kurdukları düzenle kendilerine 3. bir kaynak sağlıyor.  

İŞİ HAKKIYLA YAPAN HOCALARDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Vatandaşlar bazı öğretim görevlilerinin kurduğu düzene dikkat çekerek,  “Muayene olmak için illa para ödemek zorunda mıyız?” sorusunu sordu. “Bu işi hakkıyla yapan kendisini bilime adayan hocalara bir şey dediğimiz yok. Allah onlardan razı olsun” diyen vatandaşlar, devletin imkanlarıyla özel muayene yapan bazı öğretim görevlilerinden dert yandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.