Gaziantep'te Antep Peyniri Artık Kahvaltıda HAYAL! Antep Peyniri Fiyatları ARTIK 'ROKET GİBİ YÜKSELİYOR! Satıcılar, Antep Peyniri fiyatlarının 140-150’yi bulacağını iddia ediyor...

Gaziantep'te Antep Peyniri Artık Kahvaltıda HAYAL! Antep Peyniri Fiyatları ARTIK 'ROKET GİBİ YÜKSELİYOR! Satıcılar, Antep Peyniri fiyatlarının 140-150’yi bulacağını iddia ediyor...
Süt ürünlerine yapılan zammın ardından peynir fiyatlarında da yükseliş başladı. Kilogramı 120 TL’yi bulan Antep peynirinde fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor. Yaşanan fiyat artışı, vatandaşı esnafı ve üreticiyi de zora sokuyor.. Gaziantep'in kendine has peynirinin fiyatının 140-150 liraları bulması bekleniyor.

Peynir fiyatlarındaki fahiş artış, peyniri kahvaltı sofralarından çıkardı. Eskiden tenekelerle alınan Antep peyniri de bu artıştan nasibini aldı. Geçen sene 35 TL’den satılan Antep Peyniri şu anda 120 TL’den satılıyor. Satıcılar, Antep Peyniri fiyatlarının 140-150’yi bulacağını iddia ediyor.

ÜRETİCİ DAHA BÜYÜK SIKINTIDA

Yem fiyatlarına gelen zamlar ve mazot-elektrik fiyatlarının sürekli artmasının süt üreticilerini üretimden soğutma noktasına getirdiğini dile getiren üretici Ömer Çetinkaya , “Ben 22 senedir yapıyorum bu işi. Zam her zaman vardı. Ama son zamanlarda üst üste zam gelmeye başladı. Gelen müşteri geçen hafta aldığı fiyat ile alamıyor. Şu anda inek sütünden yapılan antep peyniri 110 lira. Daha yağlı olan keçi peyniri ise 120 lira. Süt üreticileri şuanda tarhana yapıyorlar. O yüzden peynir şu sıralar değerli. Çiftçinin gücü yem fiyatlarına da yetmediği için süt hayvanlarının kesime gideceği ortada. Antep peyniri diğer peynirlere göre daha kaliteli. Ama vatandaş alırken zorlanıyor, güçleri yetmiyor ” ifadelerinde bulundular.

DAHA YENİ ZAM GELMİŞTİ

Peynir fiyatlarına en son 2 -3 ay önce zam geldiğini hatırlatan bir diğer esnaf ise “Keçi peyniri 100 lira iken 120 lira oldu. Tekrar bir zam bekliyoruz. Tahminlerimize göre 120 lira olan keçi peyniri 140-150 lira olur. Geçen sene ve bu sene arasında çok fark var.  Yüzde yüz zam yapılıyor. Geçen sene keçi peyniri 35 lira iken  gelen müşterilerim 20-25 kilo peynir alabiliyordu.  Şuanda 2 kiloyu zar zor alıyorlar.  Tabi bu zam satışlarımızı da  etkileyecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.