Marmariste Orman Yangınında Dehşet Anları! Marmaris Uygulama Oteli alevlere teslim oldu...Helikopterler Söndürmek İçin Binalara Su Bıraktı...Video Haber

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yıl 29 Temmuz'da başlayan ve 9 bin hektarı kül eden büyük yangının tam da yıl dönümünde yerleşim yerlerine çok yakın orman yangını çıktı. Rüzgarın şiddetli ilerlediği yangında bir otel ve villa etkilendi. Yangın, 7 helikopter ve 5 uçakla havadan ve karadan müdahale sonrası kontrol altına alındı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçen yıl 29 Temmuz’da başlayan ormanın yangınının yıl dönümünde İçmeler Mahallesi'nde orman yangını çıktı.

Marmaris İçmeler Turunç mevkisinde ormanlık alanda trafodan kaynaklığı tahmin edilen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.


Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi.


Ekipler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve yerleşim alanlarına da yakın konumdaki yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü. 

AFAD'dan açıklama
AFAD yangındaki son duruma ilişkin açıklamasında şunları belirtti:
"Bölgede çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, , AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, jandarma, ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.