Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararı ile Temmuz ayı için belirlenen politika faizini duyurdu. TCMB PPK toplantısı sonrasında yapılan açıklama ile faiz kararı ortaya çıktı. Peki, beklentiler ne yöndeydi? Merkez Bankası Temmuz 2022 faiz kararı ne oldu? İşte detaylar...

Piyasaların merakla beklediği Merkez’in faiz kararında beklenen gün geldi. Döviz kurlarını ve diğer yatırım ürünlerini etkilemesi nedeniyle gözler TCMB’den gelecek açıklamaya çevrilmişti, karar saat 14:00'te açıklandı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

TCMB Temmuz 2022 faiz kararı 21 Temmuz 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısı ile duyuruldu. Saat 14:00’te yapılan açıklama ile bu ay için alınan karar ilan edildi.

Yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre Merkez Bankası faizleri yüzde 14'te sabit tuttu.

BEKLENTİLER NE YÖNDEYDİ?

TCMB haziran ayında açıkladığı kararda 6. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında faiz konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." ifadelerini kullanmıştı.  

TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 6 toplantısında bir değişiklik yapmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.