Gaziantepli Vatandaşın 'YATACAK YERİNİZ YOK!' Paylaşımını Yapmasına Neden Olan Kira Artışı Gündem Oldu! Gaziantep'te 1 Gün Önce 3 Bin Lira Olan Kira 1 Gün Sonra 5 Bin Lira Oldu!

Gaziantepli Vatandaşın 'YATACAK YERİNİZ YOK!'  Paylaşımını Yapmasına Neden Olan Kira Artışı Gündem Oldu! Gaziantep'te 1 Gün Önce 3 Bin Lira Olan Kira 1 Gün Sonra 5 Bin Lira Oldu!
Gaziantep'te kiralık ev fiyatları da konut fiyatları da el yakıyor. Gaziantep'te 2+1 daire fiyatları dahi 1 milyon TL'ye ulaşırken, kiralık dairelerde de fiyatlar yükseliyor. Kentin imarlı bölgelerinde 2+1 dairelerin kira bedeli 3 bin TL'nin üzerine çıkarken, TBMM'de yasalaşan kira düzenlemesi sonrası ev sahipleri, kiralara yeniden zam yaptı. İnternette yer alan bir ilan 17 Haziran tarihinde 3 bin TL olarak belirlenen dairenin kira fiyatı ertesi gün 5 bin TL olarak güncellendi

Gaziantep'te hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Bir zamanlar memur ve işçi kenti olarak anılan Gaziantep,  son yıllarda pahalılık ve fahiş fiyatlarla anılır oldu. Kamu çalışanları tarafından en fazla tercih edilen kent olan Gaziantep, son dönemlerde çalışanların gelmek istemediği kentlerin başında gelir oldu.

KİRA DÜZENLEMESİ DE ÇARE OLMADI
Söz gelimi kira ve satılık konut fiyatlarındaki artış sonrası, barınma krizi yaşanmaya başladı. TBMM'de yasalaşarak yürürlüğe giren Kira bedellerine getirilen düzenleme sonrası ev sahipleri harekete geçti. Kentte 2+1 daireler için istenen kira bedelleri 3 bin TL'nin de üzerine çıktı. 1+0 ve 1+1 daireleri için bile 2 bin TL kira bedeli isteniyor.

KİRALIK EV BULUNAMIYOR
Yüksek kira bedelleri karşsında zor günler geçiren vatandaşlar ise duruma isyan ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan bir vatandaş, haftalardır kiralık ev aradığını, bulamadığı için artık zor durumda olduğunu söyledi.

YATACAK YERİNİZ YOK!
Bir başka vatandaş ise internet sitesi üzerinden takibe aldığı bir konutun bir gün içerisinde değişen kira bedelini paylaştı. Vatandaş, daha önce 3 bin 200 TL bedel ile ilana çıkan konutun 17 Haziran tarihinde 4 bin 500 TL, 18 Haziran tarihinde ise kira bedelinin 5 bin 200 TL'ye yükselişini, ''Gaziantep'te kiralık evlerin 1 haftada değişen fiyatları. Yatacak yeriniz yok'' notuyla paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.