Gram Altına Öyle Bir Tahmin Yapıldı ki! Gaziantepli Yatırımcılar Bu Treni Kaçıran Senelerce Üzülecek...Gram altın nereye kadar yükselecek

Gram Altına Öyle Bir Tahmin Yapıldı ki! Gaziantepli  Yatırımcılar Bu Treni Kaçıran Senelerce Üzülecek...Gram altın nereye kadar yükselecek
Gram altın, bu ülkenin vazgeçilmez en önemli madenlerinden bir tanesi. Değerli madenlerin arasında dahi en değerlisi olan ve insanların onu tasarruflarında kullanarak satın aldığı gözümüzün nuru bir yatırım aracı. Türk halkının altının neden bu kadar çok sevdiği bilinmez ama yüksek oranda kâr getirdiği kesin. Acaba bu yüzden olabilir mi?

Son yıllarda ani yükselişler yapan ve yatırımcısına her daim yüksek oranda kâr ettiren bir yatırım aracı neden sevilmesin ki? Geçtiğimiz sene tüm parası ile gram altın almış olan kişiler bu yıl parasını 2,5 kata kadar katlamış durumda. Evet, bir konut fiyatı kadar yükselmemiş olsa da o zamanlarda da ev satın alamayıp mecburi olarak gram altın gibi önemli madenlere yönelen insanlar da kaybetmiş değil. 100 bin liralık gram altın alan kişinin bu yıl 250 bin lirası var. Bu kötü bir kâr değil ve olmayacakta. Ama bundan sonrasını da kaçırmamak önemli çünkü gram altında beklentiler hala çok yüksek. 

Ekonomistlere Göre Gram Altın 1450 Lira Olacak

Bazı ekonomistlere göre gram altın 1450 lirayı da aşacak. Çünkü önümüze baktığımızda aşırı yükselmiş bir grafik görmüyoruz, artık hedeflerini tamamlamış ve birkaç ay ya da yıl artık düzeltme yapması beklenmiyor. Ekonomistlerin büyük çoğunluğu da bu konuda hem fikir olduğu için içimiz rahat. Rusya ve Ukrayna savaşı sonrasında gram altın fiyatının 700 liradan birden 975 liraya kadar çıkması da savaş zamanlarında insanların güvenilir liman olarak gördükleri gram altın ve diğer tüm altın türlerine yöneldikleri görülüyor. Bu da doğal olarak gram altının yükselmesine neden oluyor.  

Gıda ve Çeşitli Krizler Altını Tırmandıracak

Ekonomistlerin yaptıkları yorumlara göre gıda krizi başta olmak üzere enerji krizi ve savaş gibi sebeplerden ötürü altın fiyatları tırmanmaya devam edecek. 2300 dolar seviyesine gelmesi beklenen bir onsa karşılık olarak gram altının da en azından 1450 lira bandına kadar tırmanması çok doğal olacaktır. Bugünlerde değerini kaybeden para birimleri yerine altın gibi önemli yatırım araçlarına yönelen insanların da tabii ki bir kazancı olacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.