Gaziantep'ten Suriyeliler Gitti mi! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkesine dönen sığınmacıların sayısının 502 bin kişi olduğunu ifade etmişti...Gaziantep'ten Kaç Suriyeli Ülkesine Döndü?

Gaziantep'ten Suriyeliler Gitti mi! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkesine dönen sığınmacıların sayısının 502 bin kişi olduğunu ifade etmişti...Gaziantep'ten Kaç Suriyeli Ülkesine Döndü?
2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşın ardından milyonlarca sığınmacı, ülkemize gelmişti. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, 3 milyon 763 bin 211 sığınmacı Türkiye’de yaşıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkesine dönen sığınmacıların sayısının "502 bin kişi olduğunu ifade etti. Bakan Soylu’nun açıklamaları, resmi rakamlara göre 463 bin mültecinin yaşadığı Gaziantep’ten ayrılan sığınmacı sayısı da merak konusu oldu.

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaşın üzerinden 11 yıl geçti. Ülkemize sığınan mültecilerin durumu ile ilgili son dönemlerde tartışmalar yoğun şekilde devam ederken, bugüne kadar 200 bin civarında Suriyeli Sığınmacının Türk vatandaşlığına geçiş yaptığı öğrenildi. Bazı illerde kent nüfusunu aşan oranda sığınmacının yaşaması, ilerleyen yıllar için sosyal bir tehlike olarak yorumlanırken, Gaziantep’te yaşayan mülteci sayısı da 2022 yılı itibariyle 463 bin 174’e yükseldi.

SIĞINMACILARIN GAZİANTEP NÜFUSUNA ORANI YÜZDE 17,86

Göç İdaresi verilerine göre, İstanbul’dan sonra en fazla sığınmacının yaşadığı kent olan Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların genel nüfusa oranı ise yüzde 17,86 oldu. Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşü konusunda bir takım projeler hazırlanırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  ülkesine geri dönen mülteci sayısını açıkladı.

GERİ DÖNEN SIĞINMACI SAYISI 502 BİN!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkesine dönen sığınmacı sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ülkesine dönen sığınmacı sayısının 502 bin olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, “Şu ana kadar 502 bin kişi gönüllü olarak ülkesine geri döndü. Her hafta ortalama normal zamanlarda geri dönüyor zaten gönüllü olarak. Geri döndüğü bölgeler neresi; bizim güvenli olarak yaptığımız bölgeler. Nereler buralar; Cerablus, Azez, Mare, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.