Türkiye Tekstil Sektörü Başkanlığına Kileci seçildi mi? Tekstil mahkemeye düştü.Son kararı kim verecek?

Türkiye Tekstil Sektörü Başkanlığına Kileci seçildi mi? Tekstil mahkemeye düştü.Son kararı kim verecek?

Daha önce birlik seçimleri tamamlanmış ve yönetimler belirlenmişti. Türkiye geneline yayılan genel sekreterlikler bünyesindeki sektörel birliklerin temsilcileri sektör kurullarını oluşturuyor. Bunlar da kendi aralarında sektör kurullarını ve sektör konsey başkanlarını seçiyorlar.

YİNE AYNISINI YAPTILAR

Dün yapılan tekstil sektör kurulu seçimlerinde ise bir ilk yaşandı. TİM Başkanı İsmail Gülle'nin sektörü olan tekstilde, başkan ve başkan yardımcıları arasında Gülle'nin yer almadığı görüldü.

Üyeler arasında yapılan seçimde sektör kurulu ve sektör kurul başkan yardımcılarının TİM Başkan adayı olabilme hakları var. Komitede seçilemeyenler TİM Başkanlığına aday olamıyorlar.

İsmail Gülle, TİM Başkanı olmadan önceki dönemlerde de böyle bir durum yaşamıştı. O dönem ihracatçı birliklerinde TUSKON'un etkinliği vardı ve kulislerde TUSKON üyelerinin Gülle'yi kurul seçimlerinde saf dışı bıraktıkları konuşulmuştu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Tekstil sektör kurulu seçimlerinin ardından Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Fikret Kileci sektör kurulu başkanı olduğu öğrenildi. Başkan Yardımcılıklarına ise Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Pınar Taşdelen Engin ile Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç'ın seçildiği belirtildi.

Fakat öğrendiğimizde göre tekstil sektör kurulu seçimlerinde usulsüzlük yaşandı. İddiaya göre, tek oy kullanılması gerekirken şerh düşülmesine rağmen başkan yardımcılıkları için ikişer oy kullanıldı.

Bunun üzerine konu önce genel sekreterliğe arından da Ticaret Bakanlığı'na iletildi. Sürecin mahkemeye kadar gidebileceği belirtildi.

Süreç Gülle'nin lehine sonuçlanırsa TİM Başkanlığı'na aday olabilecek. Eğer sonuçlanmazsa şu haliyle aday olamıyor ve TİM tarihinde ilk defa böyle bir durum yaşanmış olacak.

Halihazırda İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güleç, TİM Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

Eğer Gülle aday olamazsa ihracatı onun kadar fazla olan bir adayın öne çıkması bekleniyor.

Halihazırda ihracatçılara başkan olacak ismin temsili değil gerçek anlamda çift haneli tutarlarda ihracatının olması gerektiğini öteden beri dile getiriyorlar.

Kaynak : Patronlar Dünyası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.