Flaş Haber: Gaziantep'te Başta Suriyeliler Olmak Üzere 1.400 Mülteciye 'ŞOK MESAJ'... ‘İşleminiz iptal edildi’

Flaş Haber: Gaziantep'te Başta Suriyeliler Olmak Üzere 1.400 Mülteciye 'ŞOK MESAJ'... ‘İşleminiz iptal edildi’
Başta Suriyeliler olmak üzere yaklaşık 15 bin kişinin vatandaşlık işlemi iptal edildi. Göç İdaresi “Toplumsal güvenliği tehdit eden ya da terör örgütlerine destek verenleri tespit için talepleri tekrar değerlendirmeye aldık” açıklamasını yaptı.

Başta Suriyeliler olmak üzere istisnai vatandaşlık işlemleri devam eden binlerce kişiye sabah saatlerinden itibaren ‘işleminiz iptal edildi’ mesajı gönderildi. Yalnızca Gaziantep’ten 1.400 mülteciye bu uyarı gönderilirken İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Adana ve Mersin ile birlikte bu sayının 15 bini aştığı öğrenildi.

MÜLTECİ BAŞVURULARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Türkiye gazetesine konuşan Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdür Vekili Dr. Gökçe Ok, tüm başvuruları yeniden değerlendirmeye tabi tutmak üzere böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

Gökçe Ok, daha önce vatandaşlık alan ve sonrasında bir takım tahrik olayları ile toplumsal güvenliği tehdit eden ya da terör örgütlerine destek verdiği tespit edilen şahısların da aynı kapsam dâhilinde tetkike tabi tutulacağı bilgisini paylaştı. Kimsenin paniğe kapılmaması gerektiğini söyleyen Gökçe Ok “Bu uygulamayı insanlarımızın huzuru adına yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.