Gaziantep’te genelevi var mı? Gaziantep'in Genelev Tarihçesi? İsimler Nelerdi?

Gaziantep’te genelevi var mı? Gaziantep'in Genelev Tarihçesi? İsimler Nelerdi?
Son günlerde Türkiye genelinde nerelerde genel evi olup olmadığı konuşulurken Gaziantep’te 2018 yılında Beylerbeyi tarafında bulunan genel evi kapatıldı.

Son günlerde Türkiye genelinde nerelerde genel evi olup olmadığı konuşulurken Gaziantep’te 2018 yılında Beylerbeyi tarafında bulunan genel evi kapatıldı. Genel evi arazisinin üzerine yeni konutlar yapıldı. Gaziantep’te tekrar genel evinin açılıp açılmayacağı da henüz belli olmazken Gaziantep’in çevre illeri olan Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis ve Hatay’da da genel evleri bulunmuyor.


GAZİANTEP’TE GENEL EVİNİN TARİHÇESİ
Gaziantep’te ilk genel evi 1938 yılında Yazıcık mahallesinde bulunan eski et hali civarında faaliyete geçerken, 1955 yılında Amerikan Hastanesi’nin bulunduğu Tepebaşı Mahallesine taşındı. Burada da 14 yıl kaldıktan sonra 1969 yılında eski garajlar bölgesine taşındı. Son olarakta 1992 yılında Beylerbeyi bölgesine taşınarak faaliyetlerini sürdürürken 2018 yılında Gaziantep’teki genel evlerine mühür vuruldu.


GENEL EVİNDEKİ PATRONLARIN İLGİNÇ İSİMLERİ
Gaziantep’in eski garajlar bölgesi olan ve genellikle genel evinin tabelalarında ilginç isimler yer alıyordu. Bu isimlerin başında Makbule Ceylancı, Sabahat, Arzu’nun evleri gibi isimler yer aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum