Kilis, Hatay, Gaziantep, İstanbul ve Türkiye'nin Birçok ili Aşırı Göçmen Sorunuyla yaşarken! ‘Sessiz İstila‘ kısa filmin yayınlanmasından sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise “Gerçekleri söylemek suçsa ben bu suçun o

Kilis, Hatay, Gaziantep, İstanbul ve Türkiye'nin Birçok ili Aşırı Göçmen Sorunuyla yaşarken! ‘Sessiz İstila‘ kısa filmin yayınlanmasından sonra  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise “Gerçekleri söylemek suçsa ben bu su
‘Sessiz İstila‘ kısa filmin yayınlanmasından sonra siyasileri bir biri ardına açıklama yapmıştı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise “Gerçekleri söylemek suçsa ben bu suçun ortağıyım” dedi.

SESSİZ İSTİLA FİLMİNİ ÇEKTİ GÖZALTI
Türkiye’de kaçak yabancılara ilişkin tartışmalar sürerken, dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın finanse ettiğini açıkladığı ‘Sessiz İstila’ filminin yapımcısı Hande Karacasu gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

‘KINIYORUM, BENİ DE ALIN’
Mültecilere yönelik söylemleriyle tanınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da konuyla ilgili bir açıklama yaparak filme ilişkin gözaltıyı kınadı. Özcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti “SESSİZ İSTİLA adlı sığınmacı sorunu anlatan kısa film ile ilgili gözaltıları kınıyorum… Gerçekleri söylemek suçsa… Ben bu suçun ortağıyım… İsterseniz beni de göz altına alın… Şanlıurfa’dayım.”

Hava Bozuyor 'Özdağ Ogan Hedef'
Öte yanda İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Suriyelilerle ilgili yaptığı paylaşımda, aralarında Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer'in de olduğu birçok isim hakkında Göç İdaresi Başkanlığı'nın suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

ÖZDAĞ, OGAN, BAŞER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından Suriyelilerle ilgili bir paylaşım yaptı. Çataklı, mesajında “Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi sözüm ona akademik ünvan taşıyan bazıları Türkiye'de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyorlar. Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır” dedi.

Kaynak: Yeniçağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.