Gaziantep Pahalı 'ŞEHİR' Oldu! Gaziantep'te Akaryakıt İstasyonları Satlığa Çıktı! Gaziantep'te Akaryakıtçılar 'ZENGİNLER' Kulübündeydi...Ama Şimdi?

Gaziantep Pahalı 'ŞEHİR'  Oldu! Gaziantep'te Akaryakıt İstasyonları Satlığa Çıktı! Gaziantep'te Akaryakıtçılar 'ZENGİNLER' Kulübündeydi...Ama Şimdi?
Gaziantep'te akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, petrol istasyonlarını da vurdu. Bir zamanlar Gaziantep'te önemli gelir kapılarından biri olan akaryakıt istasyonları, karlılık oranlarının azalmasının ardından birer birer satışa çıkmaya başladı. Yalınızca Nisan ayında Gaziantep'te 5 akaryakıt istasyonunun satışa çıkarılması, yaşanan krizin ayak sesleri olarak yorumlandı.

2021 yılı sonunda başlayan döviz krizi, A’dan Z’ye pahalılığı tetikledi. Yılbaşı itibariyle başlayan zam furyası akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. 12 lira düzeyinde olan akaryakıt fiyatları, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başlamasının ardından zirveyi gördü.

AKARYAKIT FİYATLARI ZİRVEYİ GÖRDÜ

23 liranın üzerine çıkan akaryakıt fiyatları sonrası, ülke genelinde vatandaşlar özellikle Gaziantep'te özel araçlarını bırakarak toplu taşıma araçlarına yöneldi. Gaziantev e, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve Kahramanmaraş toplu taşıma araçlarına yönelimin artması ile kazancı değişmeyen esnaf ise ikinci kez toplu taşıma ücretlerine zam istedi. Son yapılan zam ile kentte ulaşım ücretleri 5 liranın üzerine çıktı.

İŞLETMECİLER DE DERTLİ!

Vatandaş ve esnaf cephesinde akaryakıt zamlarının etkisi bu yönde olurken, Gaziantep'te akaryakıt istasyonlarında da krizin ayak sesleri duyuluyor.

Bir zamanlar kentte en çok gelir getiren yatırım araçlarından biri olan akaryakıt istasyonları, art arda gelen zamlar sonrası bu özelliğini kaybetti. İstasyon işletmecileri, çözüm bulunamaması halinde çok sayıda kişinin kapısına kilit vuracağı konusunda hemfikir.

FİYATI 5 MİLYON TL’DEN BAŞLIYOR

Öte yandan satış sitelerinde satılık akaryakıt istasyonu sayısının da Nisan ayında arttığı görüldü. Nisan ayı içerisinde 5 istasyonun satışa çıkarıldığı, fiyatlarının ise 5 milyon 700 bin TL ila 40 milyon TL arasında değiştiği görüldü.

Satışa çıkarılan istasyon sayısındaki artış, karlılığı giderek azalan akaryakıt istasyonları ile ilgili kriz iddialarını doğrular nitelikte oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.