Antepliler Artık nohut Dürümü Yiyemiyor...Gaziantep'te Nerede Yemek Yenir? Gaziantep Yemek Rehberi... Gastronomi Şehri Gaziantep!

Antepliler Artık nohut Dürümü Yiyemiyor...Gaziantep'te Nerede Yemek Yenir? Gaziantep Yemek Rehberi... Gastronomi Şehri Gaziantep!
Gaziantep lezzet durakları denince akla birçok meşhur mekan gelmektedir. Gastronomi şehri Gaziantep’te sayısız lezzete en iyi lokantalarda ulaşmak isteyenler, ünü Gaziantep sınırlarını aşan ustaların lokanta ve restoranlarında unutulmayacak lezzetleri tadabilirler. Bilinen restoranların yanı sıra Gaziantep’te faaliyet gösteren birçok lokanta aynı kalite ve duyarlılıklar hizmet vermektedir. Gaziantep’te nerede yemek yenir sorusunun yanıtını vermek bu nedenle oldukça zordur.

Gaziantep’in En Meşhur Yemeği Nedir?

Gaziantep’in en meşhur yemeği denince akla ilk olarak efsane sokak lezzetlerinden nohut dürüm gelmektedir. Hemen hemen Gaziantep’e ait birçok lezzetli yemek ve tatlının ünü sınırlarını aştığı için tek bir yemekten söz etmek mümkün değildir. Gaziantep’e gidip mutlaka yenmesi gereken meşhur lezzetlerden bazıları şunlardır:

  • Patlıcan Kebabı
  • Yuvalama
  • Beyran
  • Baklava
  • Katmer
  • Küşleme
  • Simit Kebabı
  • İçli Köfte

Elbette söz konusu Gaziantep olunca bu listeyi daha da uzatmak mümkündür.

Gaziantep En İyi Yemek Yerleri Nereler?

Gaziantep en iyi yemek yerleri sıralamasında birçok restoran kıyasıya yarışmaktadır. Sadece markalaşan mekanların yanı sıra Gaziantep’te birçok sokak lezzeti sunan lokantaları da tercih ederek yöresel lezzetleri güvenle tadabilirsiniz. Günümüzde ünü bir hayli artan ve sınırları aşan bazı meşhur mekanlar ise şöyle listelenebilir:

  • Koçak Baklava
  • Aşina Gaziantep Mutfağı
  • Üçler Kebap
  • Dürümcü Recep Usta
  • Metanet Lokantası
  • Tahmis Kahvesi
  • İmam Çağdaş
  • Kebapçı Halil Usta
  • Küşlemeci Mehmet Usta vb.

Gaziantep’te daha birçok markalaşma yolunda olan mekandan söz etmek mümkündür. Bilinen bu mekanların yanı sıra yıllardır bölgede faaliyet gösteren ve birbirinden kıymetli ustalar tarafından yapılan birçok yerel lezzeti de güvenle deneyimleyebilirsiniz.

Baklavanın Başkentinde Koçak Baklava’yı Ziyaret Edin!

Gaziantep lüks restaurant aramanıza gerek kalmadan sıradan bir dükkanda da iyi bir tatlı yiyebilirsiniz. Antep denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan baklava için meşhur bir mekan tercih etmek isteyenler ise Koçak Baklava ile unutulmaz bir deneyim yaşayabilir. Baklavanın yanı sıra daha birçok lezzetli tatlıyı deneyebilirsiniz.

En İyi Küşleme Küşlemeci Halil Usta’da Yenir!

Gaziantep kebapçıları arasında nam salan Halil Usta’da meşhur küşleme yemeğini deneyebilirsiniz. Kuzu bonfile olarak da bilinen küşleme kullanılarak yapılan küşleme kebabı ile damağınızı şenlendirecek bir lezzetle tanışabilirsiniz. Gaziantep’te nerede yemek yenir sorusunun yanıtı arayanların ilk karşısına çıkacak bu mekanda birçok kebabı en lezzetli haliyle deneyimleyebilirsiniz.

Meşhur Nohut Dürümü için Dürümcü Recep Usta

Nohut dürüm Recep Usta ile adeta özdeşleşmiştir. Dürümcü Recep Usta’ya giderek Antep’in en meşhur sokak lezzetlerinden biri olan nohut dürümü günün her saatinde deneyebilirsiniz. Oldukça pratik, lezzetli ve uygun fiyatlı bir yiyecek olarak ünü Gaziantep sınırları da aşmayı başaran yiyeceklerden biri olmuştur.

Metanet Lokantasında Lezzetli Beyran Çorbası

Gaziantep beyran nerede yenir sorusuna yanıt vermek her ne kadar zor olsa da Metanet Lokantası yıllar içinde öne çıkmayı başarmıştır. Gaziantep’in yanı sıra güneydoğu bölgesinin öne çıkan lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, yoğun baharatı ve koyun etinden yapılan lezzetli tarifi ile bir kere yiyenlerin unutamayacağı bir lezzet olarak tanımlanabilir. Yılların Metanet Lokantasında beyran deneyerek unutulmaz bir lezzetle tanışabilirsiniz.

Tahmis Kahvesinde Menengiç Kahvesini Deneyin!

Menengiç kahvesi ile Gaziantep’te günün tüm yorgunluğunu yine lezzetten ödün vermeden atabilirsiniz. Sadece tatlı ve yemekler ile değil kahvesiyle de Gaziantep ve güneydoğu bölgesi öne çıkmaktadır. Tahmis Kahvesi’ni ziyaret ederek efsane menengiç kahvesini deneyebilirsiniz. Gaziantep’te nerede yemek yenir sorusuna verilecek tüm yanıtlar için elbette bu liste daha da uzun hale gelebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.