Koronavirüs İle İlgili Yeni Araştırma Gerçekleri Göz Önüne Serdi! Koronavirüse Yakalanmayanların Sırrı Ortaya Çıktı! Araştırma Oxford Üniversitesi’nde Yapıldı!

2019 yılının son günlerinde Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayıldığı bilinen koronavirüs ya da COVID-19 adıyla bilinen salgın hastalık, 2020 yılının mart ayı itibariyle pandemi olarak ilan edilmişti. Hala dünya üzerinde görülmeye devam eden ve bilim insanlarının kasım ayında bir kez daha pik yapmasını beklediği koronavirüs pandemisinde en çok merak edilen konulardan biri de iki yıl boyunca hiç koronavirüse yakalanmayan kişilerin bağışıklık sistemi oldu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Bazı insanların koronavirüse karşı daha dirayetli olmasından yola çıkan Oxford Üniversitesi’nde bulunan bilim insanları, iki yılı aşkındır dünyayı etkileyen koronavirüsün neden bazı kişileri teğet geçtiğine açıklık getirdi. Dünya genelinde 600 milyon insana bulaşan ve bulaştıklarından 6,5 milyondan fazlasını vefat ettiren koronavirüsün belirli mutasyona sahip olan kişilerde görülmediği sonucuna varan Oxford Üniversitesi’nin araştırmasının sonuçları Daily Mail tarafından derlendi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Oxford Üniversitesi’nin araştırmasının Nature Medicine Dergisi’nde yayınlanan ve Daily Mail tarafından derlenen sonuçlarına göre; mutasyona sahip kişilerin özellikle de aşı olduktan sonrayoğun bir şekilde antikor tepkisi ürettiği ortaya çıktı. Araştırma kapsamında yaklaşık her 10 kişiden 3’ünde görülen ve mutasyona uğramış gen olarak adlandırılan HLA-DQB1*06 genini aşılanma sonrası daha fazla antikor üretilmesini sağladığı tespit edildi.
İlk doz olarak Pfizer-BioNTech veya Oxford-AstraZeneca aşısı olan 1600 yetişkinin kan örneklerini mercek altına alan Oxford Üniversitesi bilim insanları, gene sahip olanların kanında daha fazla antikor olduğu bulgusuna vardı. Öte yandan araştırma ile ilgili konuşan baş araştırmacı Dr. Alexander Mentzer ise; “İnsanların aşıdan sonra Kovid testinin ne kadar hızlı pozitif çıktığı konusunda geniş bir çeşitlilik gördük” dedi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Oxford Üniversitesi’nin araştırmasının ardından bir araştırma da ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) geldi. Şu ana dek görülen koronavirüs hastalıklarından yola çıkarak bir rapor yayınlayan CCD, aşılanmamış kişilerin koronavirüsten ölme olasılığının 9 kat daha fazla olduğu bulgusuna ulaştı. Raporunun içeriğine göre, Johnson & Johnson aşısı incelendiğinde her 100 bin kişide 0.23 ölüm görülürken; aşısız ya da takviye doz olmayanların ölüm oranının 1.6 olduğu öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.