Yamaç Paraşütü Nedir?

Yamaç Paraşütü Nedir?
Yamaç paraşütü, tam anlamıyla ayakları yerden kesen bir aktivitedir.

Dünya çapında oldukça popüler olan bu spor, ülkemizde de son zamanlarda oldukça tercih edilmektedir ve en çok tercih edilen ekstrem spor dallarından biridir. Fethiye yamaç paraşütü yapmak için firmamızın sunduğu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Yamaç paraşütü, herhangi bir özel alana ya da piste gerek olmadan yüksek bir tepeden koşmak sureti ile paraşütle havalanılan bir spor dalıdır. Söz konusu bu sporu yapmak ve hakkında merak ettiğiniz soruları sormak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır?

Yamaç paraşütünü ilk defa deneyecek olan kişiler, uçuş pilotları ile bu aktiviteyi gerçekleştirmektedir. Bu şekilde ilk uçuş deneyiminizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Yamaç paraşütünde pilot ile birlikte atlayan kişilere paraşütçü adı verilmektedir.

Yamaç paraşütü yapılırken ilk olarak yüksek bir tepeye serilen paraşüte bağlı olan paraşütçü koşmaya başlamaktadır. Pilot ya da paraşütçü koşmaya başladıktan sonra paraşüt uçurtma gibi hava ile dolacaktır. Ardından yeterli hız ve yeterli hava dolumu olduğunda paraşütçü havalanarak uçmaya başlayacaktır.

Uçuş yaklaşık olarak 25 ile 30 dakika arası sürmektedir. Ancak hava koşullarına ve kişilere göre yamaç paraşütünün süresi değişiklik gösterebilmektedir. Uçuş sonrasında yavaşça hız kaybedilmektedir ve genellikle karada boş bir araziye yumuşak bir iniş yapılmaktadır. Ayaklar yere temas ettikten sonra kısa bir mesafe koşulur ve ardından hız kesilmektedir. Fethiye yamaç paraşütü için alanında uzman pilotlarımızdan hizmet alabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yamaç paraşütü yaparken güvenli bir uçuş yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Güvenli bir uçuş deneyimi yapmak için uymanız gereken kurallar ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Uçuşa başlamadan önce gerekli ekipmanların bulunduğuna ve sağlamlığına emin olmalısınız,
  2. Yamaç paraşütü yapmak içi 16 yaşından büyük olmanız gerekir. Eğer 16 yaşından küçükseniz ailenizin izni ile yamaç paraşütü yapabilirsiniz,
  3. Yamaç paraşütü yaparken can yeleğinizi ve çeneliği bulunan bir kask takmalısınız,
  4. İlk yardım çantanızı kesinlikle yanınıza almalısınız,
  5. Yükseklik korkunuz, kalp rahatsızlığınız ya da astımınız varsa asla yamaç paraşütü yapmamalısınız,
  6. Yamaç paraşütü standartlarıma göre kilonuzun 105 kilogramın altında olması gerekir,
  7. Yamaç paraşütünde doğaya olan saygınızı kaybetmemelisiniz ve doğaya herhangi bir zarar vermemeye özen göstermelisiniz.

Sayılan tüm bu maddeler, yamaç paraşütü gibi riskli sporlar yapılırken dikkat edilmesi gereken kurallardır. Bu kurallara uyulması hem uçuş konforunuzun artmasını hem de yamaç paraşütünün sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. Sizde Fethiye yamaç paraşütü için bu kurallara uyan bir firma ile çalışmak istiyorsanız, firmamızı tercih edebilirsiniz.

Fethiye Yamaç Paraşütü

Fethiye yamaç paraşütü, Ölüdeniz sınırları içerisinde bulunan pistlerde yapılmaktadır. Bu bölgede yamaç paraşütü için hazırlanmış olan 3 farklı kalkış pisti bulunmaktadır. Bu pistlerden ilki 1700 metrede yer alan güney pistidir ve burası kalkış için en çok kullanılan pistlerden biridir.

İkincisi ise 1800 metrede yer alan kuzey pistidir. Bu pist, diğer pistlere oranla daha dük bir pozisyonda yer almaktadır ve daha küçüktür. Son pist ise 1900 metrede yer alan kuzey zirve pistidir. Bu pistin kalkış alanı oldukça rahat ve geniştir. Hava şartları uygun olduğu zaman pilotlar tarafından sık sık tercih edilmektedir.

Eğer pilotsanız ekipmanlarınızı alarak burada rahat bir şekilde uçuş yapabilirsiniz. Ancak pilot değilseniz ve Fethiye yamaç paraşütü yapmak istiyorsanız, firmamızı tercih edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.