Ozon Tedavisi Zararlı Mı Yan Etkileri Neler

Ozon Tedavisi Zararlı Mı Yan Etkileri Neler
Ozon tedavisi zararları uygulama öncesinde kişiler tarafından merak edilen konulardan bir tanesidir.

Ozon atmosferde stratosfer tabakasında bulunan en önemli gazlardan biridir ve ozon tedavisi, bu amaçla sıkça kullanılan bir yöntemdir. Güneşten gelen yüksek enerji yüklü ultraviyole ışınlara yönelik koruyucu bir filtre mekanizması sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra biyosferdeki biyolojik dengeyi muhafaza etmeyi de desteklemektedir. 1960’lardan sonra içme sularının kimyasal maddelerle artan kirlenmesi yoğun bir sorun haline gelmiştir ve ozonun temizleyici ve dezenfekte edici etkilerinin farkına varılmasından sonra suların temizlenmesinde ozon kullanılmaya başlanmıştır.

Ozon oda sıcaklığında gaz halinde bulunmakta olup renksiz bir yapısı mevcuttur. Bu tedavi yöntemi Hayat Ozon tarafından profesyonel bir şekilde uygulanmakta olup ozon tedavisi yan etkileri ve diğer merak edilen tüm konular hakkında gerekli bilgiler verilmektedir.

Ozon Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Temel uygulama yöntemi Majör uygulamalar olmaktadır ve bu uygulama özel eğitimli personel tarafından, özel ekipman ve cihazlar kullanılarak yapılan, deneyim ve titizlik gerektiren bir uygulamadır. Ozon tedavisi faydaları olsa da bu gibi konular her zaman şarttır.

Hastadan alınan 100 cc kan içerisine hastalığın teşhisine göre doktorun belirleyeceği dozda ozon eklenerek tekrardan hastaya damar yoluyla verilmektedir. Bir uygulama süresi yaklaşık 15 dakikayı geçmeyecek kadar kısa ve ağrısızdır ve genellikle haftada üç uygulama ve toplamda 12 uygulama olacak şekilde yapılmaktadır.

Minör Uygulamalar

Minör uygulamalar, tek başına uygulamadan çok diğer tamamlayıcı tıp yöntemleriyle kombine edilen ozon tedavisi şeklidir. Kişiden alınan 5cc kan tekrar 5cc ozon ile bir araya getirilerek bu defa damardan değil kas içine enjekte olunmaktadır.

Genel anlamda haftada 2 veya 3 kez olmak üzere yine toplam 12 uygulama yapılmaktadır. Majör uygulamayla bir araya getirilerek de uygulanabilmektedir. Ozon tedavisi yan etkileri diğer uygulama yöntemlerinde olduğu gibi bunda da yer almaktadır.

Lokal uygulamalar

Lokal uygulamalar yumuşak dokulara, eklem içine ve çevresine, yara yerine ve çevresine de lokal olarak yapılan uygulamaların yanı sıra rektal yoldan uygulama yöntemi de mevcut olup tedavi şekli ve süreleri tedaviyi üstlenen doktor tarafından belirlenmektedir. Ozon tedavisi zararları ve yan etkileri konusunda gerekli bilgiler, uygulama öncesinde doktorunuz tarafından verilmektedir.

Kimler Ozon Tedavisi Yaptırabilir?

Ozon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendiren ve böylece hastalıklara karşı mücadelede direnç sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde, hasta olan bölgelere oksijen akışı artırılarak dolaşım düzeltilmektedir.

Bu sebeple alerji, romatizmal hastalıklar, kanser, karaciğer ve cilt hastalıkları, kozmetik sorunlar, yaşlanma ve yaşa bağlı görme bozuklukları, şekere bağlı ülserler, yanıklar ve cinsel fonksiyon bozuklukları gibi geniş bir yelpazede uygulanabilmektedir. Ozon tedavisi faydaları bu bakımdan görülebilmektedir.

30'lu yaşlardan sonra hücre oksijenlenmesi azaldığından, ancak bu yaşları geride bırakanlarda görülen hastalıklarda tercih edilmesi önerilmektedir.

Kimler Ozon Tedavisi Yaptıramaz?

Ozonun uygulanmasının gerçekleştirilmemesi gereken hastalıklar sınırlı bir yapıya sahiptir. İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı rahatsızlıklara (kanama pıhtılaşma hastalıkları) sahip olan hastalara uygulama yapılmamaktadır. Bu nedenle uygulama öncesi belirli laboratuvar analizleri uygulanmalıdır. Ozon tedavisi zararları bu kapsamda oldukça önem taşımaktadır.

Ayrıca tiroid bezinin aşırı derecede çalışarak normalden fazla hormon salgılaması durumunda ozon önerilmemektedir. Kronik ve tekrarlayıcı pankreatitler ile sık sık meydana gelen ağrılı adale krampları, ozon tedavisinin uygulanmasını engelleyen hastalıklar arasında yer almaktadır. Yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ve kanamanın aktif olarak devam ettiği bazı hastalıklar da ozon terapisine uygun değildir.

Ozon Tedavisi Yan Etkileri

Ozon gaz, yoğunluğu yüksek bir oksijen formudur ve yüksek konsantrasyonlarda zararlı olabilir. Hatalı gerçekleştirildiğinde ya da aşırı dozda yapıldığında, ciddi ozon gazı yan etkileri yol açabilmektedir. Bu etkiler arasında akciğer hasarı, göz tahrişi, solunum zorluğu, cilt yanıkları, kan pıhtılaşması sorunları ve enfeksiyon riski gibi durumlar yer almaktadır.

Ozon tedavisi zararları bunun yanı sıra bazı bireylerde alerjik reaksiyonlara ya da hassasiyetlere neden olabilmektedir. Bu bakımdan hamilelik, kalp hastalığı, kanama bozuklukları, tiroit problemleri ya da otoimmün hastalıkları mevcut bireylerde özen gösterilmesi şarttır.

Ozon Tedavisi Zararları

Ozon tedavisi zararları var mı doğru şekilde ve uygun dozlarda uygulandığında genellikle güvenli kabul edilen bir tedavi yöntemidir. Ne var ki her tıbbi tedavideki gibi burada da bir takım riskler ve potansiyel yan etkiler yer almaktadır. Bu sebeple, tedavi gerçekleştirmeden önce bir uzmana danışmak gerekmektedir.

Ozonla gerçekleştirilen tedavi esnasında Vitamin C ve Vitamin E bulunduran tüm antioksidan takviyeleri terk edilmiş olmalıdır. Ozon tedavisi yan etkileri bu gibi durumlarda önem taşımaktadır. Kanda söz konusu bileşiklerin yüksek oranlarda mevcut olması bir oksidan madde olan ozonun etkinliğini ve bu bakımdan tedaviyi etkileyebilmektedir. Kişiye söz konusu bilgilendirmeler gerektiği gibi yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.