Özel Hukuk Avukatlığı

Özel Hukuk Avukatlığı
Avukatlar, kanunlara ve kurallara uygun şekilde hazırlanmış olan başvuru evrakları ile adliyelere ve diğer itiraz mercilerine başvurmak, idari ya da adli hukukta haklılığını ispat etmek isteyen kişiler için önemli bir dayanaktır.

Avukatlar, kanunlara ve kurallara uygun şekilde hazırlanmış olan başvuru evrakları ile adliyelere ve diğer itiraz mercilerine başvurmak, idari ya da adli hukukta haklılığını ispat etmek isteyen kişiler için önemli bir dayanaktır. Sizde Samsun özel avukat arayışı içerisindeyseniz benimle iletişime geçebilirsiniz.

Özel Avukat Nedir?

Özel hukuk avukatları, kendi avukatlık bürosu olan, herhangi bir kurum, dernek ya da vakıf gibi tüzel kişiliği bulunan yapıların avukatlığını yapmadan serbest çalışan avukatlara denmektedir. Özel hukuk avukatları, serbest çalışmanın yanı sıra belirli kişilerin, patronun, yöneticinin ya da herhangi bir şirketin avukatlığını da yapabilmektedir.

Mesleklerini bu şekilde icra eden avukatlar, herhangi sözleşmeler ile kendilerini kısıtlamamaktadır. Avukatlığını yaptıkları kişilerin ya da şirketlerin dışındaki kişi, kurum, dernek, şirket, sendika ya da vakıfların davalarına da isteklerine göre bakabilirler. Sizde Samsun özel avukat arıyorsanız ve alanında uzman bir isimle çalışmak istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

Özel Avukatların Uzmanlık Alanları Var mıdır?

Her davaya bakabilecek tecrübeye ve bilgiye sahip olan avukatların olduğu gibi, yalnızca bazı konulardaki davalara bakan özel avukatlarda bulunmaktadır. Bazı özel avukatlar yalnızca aile mahkemesine bakarken, bazıları ise asliye ceza mahkemelerinde görülen davaları takip etmektedir. Yine bazı özel avukatlar yalnızca tazminat davaları ile ilgilenirken, bazıları da sigorta davaları ile ilgilenmektedir.

Dava türlerindeki bu ayrışmalar, özel avukatların uzmanlaştıkları alanlara yoğunlaşması nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Türk Hukuk Sistemi’nde avukatlık mesleği için böyle bir bölünme bulunmamaktadır. Tamamen avukatların tercihi ile alakalı olan bu durum, avukatlık hizmeti talep isteyenler açısından faydalı bir işleme dönüşmüştür.

Herhangi bir konuda uzman bir özel avukattan yardım almak, her konuda fikri olan ancak hiçbir konuya tam olarak hakim olmayan bir avukattan hizmet almaktan daha iyidir. Sizde hukuki konularınız için Samsun avukat arayışı içerisindeyseniz ve alanında uzman bir avukat ile çalışmak istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

Hukuk Sözleşmelerinde Özel Avukatın Yeri

Özel avukatlar, meslekleri ve yetkileri sayesinde bazı sözleşmeleri düzenleyebilmektedir. Yapılan sözleşmelerin, kendi alanlarında bir hukukunun olması ve bu hukuk alanında da bir avukatın mesleki becerilerine ihtiyaç duyulması, bazı sözleşmelerde özel avukatları sözleşme düzenleyici olarak görev yapmalarını sağlamaktadır.

Borçlusu ve alacaklısı bulunan tarafların yapacağı sözleşmelerde, sözleşme düzenleyici olarak özel avukatların bilgisinin tam olması gerekir. Tarafların alacaklı ve borçlanma durumuna düşmelerindeki beyan ve hakların en iyi şekilde bilinerek sözleşmeye yansıtılması gerekir. Daha sonrasında gelişebilecek olumsuz durumlarda sorunların çözülmesi ve haklı tarafın belirlenmesi için bu noktalar oldukça önemlidir.

Borçlunun ya da alacaklının taahhütlerini yerine getirmediği durumlarda, tarafların mağdur olmaması için ileride alışabilecek hukuki süreçler, intikal ve itiraz merci makamları ile istenilecek ek maliyetler, yapılan sözleşmelerde açık şekilde belirtilmelidir. Samsun avukat seçiminizde bu duruma dikkat etmelisiniz.

Bankadan kredi çeken bir kişi, borçluluk statüsü ile kişiye kefil olan kişinin borçluluk statüsü bir sayılmamaktadır. Bu sebeple yapılacak olan sözleşmede statüsü farklı olan kişilerin borçtan doğan hakları, çok iyi bilinmelidir. Samsun özel avukat olarak bu alanda uzman ve çalışkan bir avukatla çalışmak istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.