Otopark Boyama Ve Tarama İşlemleri

Otopark Boyama Ve Tarama İşlemleri
Şehirlerde en çok kalabalık yerlerinden biri de otoparklardır.

Otopark kuralları nedeniyle herkesin belirli yerlere araçlarını park etmeleri gerekir. Açık ya da kapalı otoparklarda otopark çizgilerinin de yapılması zorunludur. Bu çizgiler sayesinde araç sahipleri, kurallara daha iyi uyarak sorunsuz bir şekilde araçlarını park edebilirler.

Otopark çizgileri, araç sahipleri açısından dikkate alınması gereken unsurlardan biridir. Bu çizgiler, otoparklarda araçların belirli bir yerde park edilmesini sağlayan sembolledir. Otopark çizgilerinin uluslararası standart ölçüsü 5 metre uzunluk – 2,5 metre genişliktir. Bu ölçü, araçların kolay bir şekilde giriş çıkış yapabilmesi için planlandığı için uyulması zorunludur.

Otopark Boyamanın Önemi Nedir?

Otopark çizgilerini boyama, araçların park edildiği toplu bir alan olan otoparklarda zeminlere uygulanır. Bu boyama işlemi, uluslararası standart ölçüler dikkate alınarak yapılır. Otopark boyama uygulaması özel ve kaliteli boya malzemeleri yapılarak uygulanır.

Otopark boyamanın önemi özellikle de araç sahiplerini ilgilendirir. Çünkü çizgiler olmadığında sürücüler araçlarını karmaşık bir düzende park ederler. Daha da kötüsü, giriş ve çıkış yaparken sorunlar yaşarlar.

Bu nedenle özel bir yönergenin olması sürücülerin karmaşa yaşamaması adına önemlidir. Belirlenen çizgiler, belli olacak şekilde boyandığında sürücüler de bunu fark ederek kurallar dahilinde araçlarını park edebilirler.

Otopark Tarama Nedir, Ne İşe Yarar?

Araçların güvenli park edilmesini sağlayan otoparklarda bazı kurallar vardır. Alışveriş merkezi, hastane ve benzeri toplu alanlardaki otoparklarda farklı uygulamalar yapılır. Bu uygulamalardan biri de otopark taramadır.

Otopark tarama, park edilen araçların girişinden itibaren alınan güvenlik önlemleridir. Aracın herhangi bir yerinde olan tehlikeli maddelerin algılanması için kontrollerin yapılması gerekir. Bu da tarama uygulaması ile mümkündür. Otopark taramada kullanılan cihazlar arasında şunlar vardır:

X-ışını cihazları,

Metal dedektörleri,

Teknolojik cihazlar,

Güvenlik kameraları.

Otopark Çizgi Boyama Nasıl Yapılır?

Otoparkta yer alan çizgiler için özel boyama işlemi yapılır. Bu işlem aynı zamanda inşaat kapsamında yer alan teknik bir konu olduğu için proje ile şekillendirilir. Trafik kuralları ve uluslararası ölçüler esas alınarak özel boya malzemeleriyle yapılır. Otopark çizgi boyama genelde şu adımlar takip edilerek yapılır:

Çizgiler için özel projelendirme,

Boya ve boya fırçaları veya boya tabancası gibi malzemeleri hazırlama,

Park alanını belirleme,

Boya fırçası veya boya tabancası gibi malzemelerle belirlenen ölçülerde çizgi boyama,

Kuruma süresini bekleme,

Boyanan çizgileri kontrol etme.

Otopark çizgileri boyama konusunda ermepoksi.com hizmetinizdedir. Alanında profesyonellerle hizmet veren Ermepoksi, trafik ve yol inşaatı ile ilgili birçok uygulamayı gerçekleştirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.