Alkol Alanlar Dikkat! Alkolden Zarar Görmeden Keyfini Sürmenin 6 Yöntemi!

Alkol Alanlar Dikkat! Alkolden Zarar Görmeden Keyfini Sürmenin 6 Yöntemi!
Alkol tüketimi, yetişkinler arasında yaygın bir davranıştır, ancak sağlık üzerinde ciddi etkileri olabileceği bilinmektedir. İçki içerken herkesin bilmesi ve dikkat etmesi gereken kurallar var. Peki bu kurallar neler?

Karaciğer hasarı, çeşitli kanser türleriyle olan ilişkisi, demans riskini artırması ve depresyon semptomlarını tetiklemesi gibi zararları ile bilinen alkol, tüketildiğinde bazı kuralların gözetilmesi gerektiğini uzmanlar tarafından vurgulanmıştır.



6 TEMEL KURAL

Huffpost'un haberine göre beslenme uzmanları, içki içmeyi tercih edenler için altı temel kural belirlemişlerdir. Bu kurallar, alkole olan talebi azaltmayı ve tüketicinin sağlığını korumayı amaçlamaktadır.


EN FAZLA 2 KADEH

Kadınların günde sadece bir kadeh ve erkeklerin ise maksimum iki kadeh içki ile sınırlandırılması gerektiği belirtilir. Ancak bu miktar, haftanın diğer günleri içilmeyecekse biriktirilip daha sonra tüketilebileceği anlamına gelmemektedir.

SU İÇMELİSİNİZ

Alkol, vücuttaki su kaybına yol açan idrar söktürücü bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, alkol tüketildiğinde vücudun su dengesini korumak adına her içki sonrası bir bardak su içmek önemlidir.


AÇ KARNINA İÇMEYİN

Aç karnına alkol tüketilmesi, alkolün vücuda daha hızlı emilmesine neden olduğu için önerilmemektedir. Yemek yemiş bir mide, alkolu daha yavaş emecektir. Bununla birlikte, alkolün yüksek kalori içerdiği, fakat gerekli besin öğelerini barındırmadığı için yemek yerine alkol tüketilmesinin sağlıklı bir alternatif olmadığı vurgulanmaktadır. Öğünlerinizi atlayarak alkol tüketmeyi tercih etmeniz, vücudun ihtiyacı olan besinleri alamamasına yol açabilir.


AŞIRI İÇKİ TÜKETİMİNDEN KAÇININ

Ayrıca, uzmanlar bazı sınırları aşmamak konusunda uyarıyor: Erkekler için beşten fazla, kadınlar için ise dörtten fazla içki aşırı tüketim olarak kabul ediliyor.



NEDEN İÇTİĞİNİZİ BİLİN

Son olarak, içki tüketim nedenlerinizi sorgulamanız önerilmektedir. Stres atmak, rahatlamak veya sosyalleşmek amacıyla alkol tüketiyorsanız, bu ihtiyaçlarınızı alkol dışında da karşılayabileceğinizi hatırlamak önemlidir. Gerçek rahatlama ve sosyalleşme, alkol bağımlı hale gelmeden de mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.