Efendi Derneği Afrika’ya yardım seferberliği başlattı

Efendi Derneği Afrika’ya yardım seferberliği başlattı
Urfa merkezli olarak yurtiçi ve yurtdışında sayısız yardım çalışması ve eğitim faaliyetleriyle adını duyuran Efendi derneği başta deprem bölgesinde gerçekleştirdiği insani yardım çalışmaları

Urfa merkezli olarak yurtiçi ve yurtdışında sayısız yardım çalışması ve eğitim faaliyetleriyle adını duyuran Efendi derneği başta deprem bölgesinde gerçekleştirdiği insani yardım çalışmaları , sıcak yemek, battaniye ve kumanya dağıtımları ile bölgenin yaralarının sarılması için ilk andan itibaren faaliyette bulunurken, Uluslararası insani yardım faaliyetleri ile de adını duyurmaya devam ediyor.

Afrika’da yaşanan kuraklık ve açlık için harekete geçin

Dernek yönetimi, yaptığı açıklamada, dünya üzerinde Dünya genelinde 1 milyar kişi açlık sınırında yaşarken, her yıl 931 milyon ton gıda israf ediliyor. Özellikle Afrika kıtasında yaşanan siyasi istikrarsızlık, kuraklık iç savaş ve terör gibi nedenlerden dolayı sağlıklı gıdaya erişimde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti, yaşanan kuraklık nedeni ile tarım arazilerinin ekim ve dikime elverişsiz olması nedeni ile bölgede yaşayan halk açlık ve susuzlukla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bölgede yaşanan dramın iç burkan boyutlara ulaştığını ifade eden dernek yönetimi bölgede yaşanan acıların bir nebze de olsa azalması için kolları sıvayarak Afrika’da yaşanan açlık ve kuraklık için harekete geçti. Yıl boyunca bölgede sıcak yemek, iftar, su kuyusu , Kur’an-ı Kerim hediyesi ve yetim giydirme ile kurban bağışı kampanyaları yürüten dernek yönetimi bölgede yaşanan açlık ve kuraklığın göz yaşarttığını ifade etti.

Yıl boyunca yürütülen projeler bölgeye umut oluyor

Dernek tarafından bölgeye gönderilen ekipler tarafından yürütülen yardım kampanyaları boyunca sofralarına sıcak bir yemek koymakta zorlanan bölge halkı et gibi protein yönünden zengin ve sağlıklı bir gıdaya ulaşabilirken, Türkiye’den binlerce kilometre uzakta yaşana Müslüman kardeşlerimize yardım ulaştırmanın mutluluğu gözleri yaşartıyor.

Bölgede yaşana susuzluk hayatı olumsuz etkiliyor

Afrika, zengin yer altı kaynaklarına sahip olmasına rağmen yıllardır yaşanan iç karışıklıklar ve kuraklık nedeni ile susuzlukla mücadele etmek zorunda kalıyor, bölgede bulunan su kaynaklarının yetersizliği nedeni ile bölgede yaşayan kadın ve çocuklar gündelik hayatın su ihtiyacını karşılayabilmek için, kilometrelerce yol yürürken evlerine son derece niteliksiz ve çeşitli hastalıklara neden olacak bir suyu zorluklarla tedarik edebiliyor. Bölgede yaşayan çocuklar ailelerinin günlük su ihtiyacını karşılayabilmek için eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalırken, günlük ortalama 16 km yol yürümek zorunda kalıyor, Efendi derneği yıl boyunca açtığı su kuyuları ve şadırvanlar ile bölgede yaşanan susuzluğu hafifletmeyi hedefliyor.

Afrika kurban bağışı projesinin önemi

Bizler gündelik hayatı telaşında sağlıklı ve temiz gıdaya erişmenin kıymetini her zaman anlayamasak da Afrika’da yaşayan bir çocuk için sıcak bir yemeğe ulaşmak tabiri caizse bayram demek Efendi derneği düzenlemiş olduğu Afrika kurban bağışı kampanyası ile yıl boyunca medrese ve yetimhanelerin taze sıcak yemek ihtiyacını karşılarken düzenlemiş olduğu kurban bağışı 2024 projesi ile 3 kıta 12 ülkede 100.000 ihtiyaç sahibi aile yoksul kimsesiz ve medrese talebesine ulaşmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.