2024'te YouTube'dan Nasıl Para Kazanılır?

2024'te YouTube'dan Nasıl Para Kazanılır?
YouTube'dan nasıl para kazanılacağını çözmeye mi çalışıyorsunuz?

Çünkü videolardan para kazanmanız için büyük bir fırsatınız var.

YouTube'un kitlesi çok büyük. İzleyiciler platforma her gün giriş yapıyor ve her hafta saatlerce içerik izliyor.

YouTube'un reklam geliri 2023'te 30,4 milyar dolara yakın büyük bir rakamdır.

Olay şu ki, videoların paraya çevrilmesi tesadüfen olmuyor. Bu yalnızca video yüklemek veya YouTube kanalınızı tanıtmak ile ilgili değildir. Bir stratejiye ihtiyacınız var.

YouTube'da nasıl para kazanılacağına ve bu süreçte neler yapmanız gerektiğine ilişkin bu kılavuzu bu nedenle yazdık. Klasik para kazanma tekniklerinin yanı sıra yeni ve yenilikçi yolları da ekledik.

YouTube'da Para Kazanmanın 10 Yolu (Gerçekten İşe Yarıyor)

Son YouTube istatistikleri, platformun içerik oluşturucular için bir altın madeni olduğunu gösteriyor. YouTube'daki içeriklerden para kazanmak zor olabilir.

Videolarınızdan para kazanmanın "tek" bir yolu yoktur. İçeriğinize, hedef kitlenize ve tanıtım stratejinize bağlı olarak birden fazla seçeneğiniz var.

YouTube'da para kazanmak için 10 fırsatı ve bunların nasıl çalıştığını inceleyelim.

1. YouTube İş Ortağı Programına Katılın

YouTube İş Ortağı Programı, içerik oluşturucuların videolarında yayınlanan reklamlardan gelir elde etmelerine olanak tanır.

YouTube'un İş Ortağı kriterlerinin kısa bir özetine bakalım. Hesabınızın para kazanma politikalarına uygun olması için gerekli olanlar:

  • Geçtiğimiz yıl içinde 4.000'den fazla izlenme saati veya son 90 gün içinde 10 milyon Shorts görüntülemesi
  • 1.000'den fazla abone
  • Etkin ve bağlı bir Google AdSense hesabı

Muhtemelen YouTube reklamlarından payınıza düşeni görmüşsünüzdür. Video içi reklamlardan video öncesi reklamlara kadar... YouTube'da para kazanmanın nispeten pratik bir yoludur.

Reklamlardan ne kadar para kazanabileceğiniz konusunda net bir cevap olamayacak kadar çok değişken var. Bu değişkenler şunları içerir:

  • İzleyicilerinizin konum ve yaş gibi demografik özellikleri
  • Videolarınız için alakalı reklamverenlerin olup olmadığı
  • İçeriğiniz ve sektörünüz

Kanalınızda reklam yayınlama konusunda emin değil misiniz? O zaman dikkat etmeniz gereken nokta: para kazandıran videoların kanalınızın büyümesini engellememesi gerekir. Atlanamayan reklamlardan para kazanabilmek için kendi videonuzun izlenme oranını düşürmeyiniz.

2. Güvenilir Youtube 4000 Saat İzlenme Satın Al

Juntire.com YouTube abone, izlenme, beğeni, yorum paketleri ile YouTube kanallarının büyümesine yardımcı olur. Yeni başlayanlara 1.000 abone ve 4.000 saat izlenme şartının sağlanması, büyümeyi hızlandırmak isteyen içerik oluşturucular için beğeni ve yorum arttırmak için son derece önemli fırsat paketler sunar.

Juntire.com, içerik oluşturucuların ihtiyaçları için şifresiz abone ve izlenme paketleri sunar. Aldığınız her hizmete ek olarak satın aldığınız hizmetin %20’si hesabınıza hediye edilir.

3. Kanal Üyeliği Olan Abonelerden Destek Alın

YouTube'un kanal üyelikleri (katıl butonu), para kazanmak isteyen içerik oluşturucuları desteklemek için özel olarak tasarlanmıştır.

Patreon veya Twitch aboneliği gibi üyelikleri düşünün. Aboneler, kanala özel ayrıcalıklar karşılığında aylık ücret öderler. Buna özel içerik, sohbet rozetleri ve daha fazlası dahil olabilir.

Düzenli olarak canlı yayın yapıyorsanız veya günlük paylaşım yapıyorsanız üyeliklerden para kazanmak son derece mantıklıdır.

4. Video Açıklama Metinlerinize Tanıtım Bağlantıları Ekleyin

Promosyon bağlantıları, YouTube'da reklam yayınlamadan para kazanmanın kolay bir yoludur.

Video açıklamalarınız değerlidir. YouTube size yayınlayabilmeniz için 5.000 karakter verir. YouTube izleyicilerinizi alakalı bağlantılara yönlendirmek için şuraya bağlantı verebilir:

  • Bir müşteri mıknatısı (ücretsiz bir kurs veya indirilebilir bir kaynak gibi)
  • Web siteleri
  • Ürünlerin e-ticaret mağazaları

5. Videolarınızda Sponsorlara Yer Verin

Sponsorlu YouTube videoları, hem büyük içerik üreticileri hem de yeni yetenekler arasında yaygın bir tercih haline geldi. Bu videolarda bir markanın tanıtımı yapılır, genellikle videonun başında ve sonunda. Sponsorluk videoları, içeriğin ayrılmaz bir parçasıdır ve izleyiciler tarafından dikkate alınır.

İzleyiciler bazen sponsorlu içeriğin ana konuyla uyumsuz olduğunu eleştirebilirler. En iyi sponsorlu videolar, içerik üreticisinin tarzına ve izleyici kitlesine uygun olur. Bu tür işbirlikleri, içerik oluşturucular ve markalar için kazan-kazan bir durumu temsil eder, çünkü hem içerik oluşturucular gelir elde eder hem de markalar hedef kitlelerine ulaşır. Bu nedenle, sponsorlu videolar YouTube platformunda önemli bir stratejidir.

6. Ürün Tanıtım Videoları Yayınlayın

Markalı videolar, bir ürünü veya hizmeti tanıtmak amacıyla özel olarak oluşturulur. Bu videolar birkaç kategoriye ayrılabilir:

  • Bir marka, içeriği veya incelemesi karşılığında video üreticiye para öder.
  • Marka, içerik oluşturucuya konuşma konuları ve talimatlar sunmuştur (marka elçisi içeriği).
  • İçerik oluşturucu, bir markayı öne çıkarmak ve ortaklık geliri elde etmek için video hazırlar.

Bu tür videolar, içerik oluşturucuların PR paketlerini kamera karşısında açtığı güzellik ve cilt bakımı markaları arasında yaygındır.

Videonun açıklamasında içerik oluşturucunun tanıtım bağlantısı ön plandadır.

7. Affiliate Pazarlamasından Yararlanın

Affiliate pazarlaması, diğer markaların satışlarını artırmak için abonelerinizi kullanmakla ilgilidir. İçerik oluşturucu olarak markaların ürünlerini veya hizmetlerini içeriğinizde tanıtarak onlarla iş ortaklığı yapabilirsiniz.

Bir izleyici bağlantınıza tıklayıp satın alma işlemi yaptığında komisyon kazanırsınız. Bu bir kazan-kazan durumudur: markalar daha fazla satış elde eder ve siz de kardan pay alırsınız.

Bu taktik, inceleme kanalları ve "nasıl yapılır" içeriği oluşturan içerik oluşturucular arasında son derece popülerdir. Örneğin, MyLifeOutDoors'un bu videosunda kamp yaparken daha iyi uyumaya yönelik ipuçları yer alıyor...

…ve videoda bahsedilen ürünlere affiliate bağlantıları sağlanıyor.

Bunun nasıl çalıştığını gördün mü? Burada önemli olan videonun tek konusunun ürünler olmamasıdır. Bazı içerik oluşturucular, içeriklerinde satış ortağı bağlantılarını belirtirken diğerleri bunu yapmaz. Seçim senin!

8. Ticari ve Özel Ürünler Satın

YouTube'da markalı ürünler satmak para kazanmanın, görünürlüğü artırmanın ve takipçilerinizle daha yakın bir ilişki kurmanın akıllı bir yoludur.

Ancak bu tür sosyal alışveriş, ürünlerinize para harcamak isteyen sadık bir hayran kitleniz varsa en iyi sonucu verir.

Nişinize bağlı olarak özel tişörtler, kapüşonlular, kupalar, şapkalar veya sanat eserleri satabilirsiniz. İçeriden bir şaka mı var? Bir slogan mı? Bir logo? Destekçileriniz için benzersiz tasarımlar oluşturmak için bunu kullanın.

9. YouTube Super Chat ve Super Etiketi Etkinleştirin

YouTube'un harika yanı, Super Chat ve Super Chat sayesinde kitlenizle doğrudan etkileşim kurabilmeniz ve bunun için ödeme alabilmenizdir.

Canlı yayın sırasında izleyiciler, mesajlarının sohbette vurgulanması için ödeme yapabilir. Ayrıca, canlı sohbette ortaya çıkan ücretli animasyonlu görseller olan Süper Etiketler de gönderebilirler.

Düzenli canlı oturumlar düzenliyorsanız Süper Sohbetler ve Etiketler, YouTube etkileşimini artırmanın, ekstra gelir elde etmenin ve kitlenizi etkilemenin harika bir yoludur.

10. İçeriğinizi Medya Şirketlerinin Paylaşmasına İzin Verin

Viral bir video (veya benzersiz veya haber değeri olan bir şey) oluşturursanız diğer platformlar veya medya kuruluşları bunun bir parçasını isteyebilir.

Lisanslama, bir ücret karşılığında içeriğinizi kullanmalarına olanak tanır.

Halihazırda oluşturduğunuz içerikten kazanç elde etmenin bir yoludur ve içeriğinizin erişimini kanalınızın ötesine taşıyabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.