Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Kim Olacak? FLAŞ GELİLŞME: Kritik Dönemeçte O İsim Öne Çıktı!

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Kim Olacak?  FLAŞ GELİLŞME: Kritik Dönemeçte O İsim Öne Çıktı!
Ak Parti’de yeni il başkanının kim olacağı konusunda en kritik haftaya girildi. İl Başkanlığı için onlarca isim nabız yoklarken, Ercan Göğüş isminin öne çıktığı öğrenildi.

Murat Çetin'in istifası sonrası Murat Şerbetçi Ak Parti İl Başkanlığını vekaleten yürütüyor. Ak Parti Olağan Genel Kurul'a hazırlanırken, illerde yeniden yapılanmaya girdi. Ak Parti İl Başkanlığı için onlarca ismin nabız yokladığı öğrenildi. Ak Parti Genel Merkezi, onlarca isim arasında adayları 7'ye düşürdüğü öne sürüldü.

Bu isimler arasında teşkilattan gelme isimler, sanayiciler ve eski milletvekillerinin olduğu belirtiliyor. Ak Parti Gaziantep İl başkanının bu hafta büyük oranda belli olacağı ve partiyi kongreye götüreceği ifade ediliyor.

31 Mart seçimlerinde Gaziantep’te ciddi oy kaybı yaşayan Ak Parti’de il başkanlığı sorununun bu hafta içerisinde giderilmesi bekleniyor. Genel Merkez, Gaziantep il Başkanlığı için yaptığı çalışmalarda son aşamaya geldi. Yeni il başkanı bu hafta belli olması bekleniyor.

7 İSİM ÖN PLANDA

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı için genel merkezin 30 isim arasından 7 isim de yoğunlaştığı öğrenildi. 7 isim arasında, teşkilatçı isimlerin yanı sıra, bir sanayici ve 3 eski milletvekilinin olduğu da iddia ediliyor. Genel Merkezin yapılacak görüşmelerin ardından, 5 ismi Ankara’ya davet edeceği ve aralarından bir ismi Gaziantep İl Başkanı olarak atayacağı ifade ediliyor.

ERCAN GÖĞÜŞ ADIM ADIM

Ak Parti İl Başkan adayları arasında sanayici Ercan Göğüş'ün isminin öne çıktığı öğrenildi. Ercan Göğüş de adaylığa sıcak baktığı öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın bir hukuka sahip olan Göğüş'e Ak Parti Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de olumlu baktığı iddia edildi.

Son dakikada büyük bir sürpriz olmazsa Ercan Göğüş'ün il başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.