Gaziantep'e Neden Gelinmez? Gaziantep Milletvekili Açıkladı!

Gaziantep'e Neden Gelinmez? Gaziantep Milletvekili Açıkladı!
9 günlük bayram tatilini Gaziantep’te geçirmek isteyen vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar kentte gündem oldu. Bayram tatili nedeniyle açık işletme bulmakta güçlük yaşayan turistler, buldukları mekanlarda ise yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı!

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Gaziantep’e gelen vatandaşların karşılaştıkları sıkıntılar, gündemden düşmüyor buna birde Gaziantep'te yaşayan vatandaşların isyan boyutuna ulaşan ekonomik ve toplumsal manadaki sorunlarıda eklenince bu konulara ilişkin açıklama CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'ten geldi.

SÖYLEMLER EYLEME DÖNÜŞMÜYOR

Meriç, "Turizm ve gastronomi kentiyiz lakin bu kentte gelen yerli ve yabancı turistler açık yer bulamıyor. Şimdi turist sayısı neden düşüyor? Elbette daha iyi anlıyoruz. Turizm şehirlerine göre, bu kentte kaç tane turizm belgeli işletme var. Söylemler maalesef eyleme dönüşmüyor.’’

SORUNLARI SÜMEN ALTI ETMEK GELENEK OLMUŞ

Gaziantep’in pahalı bir şehir olduğunu anlatan Meriç, ‘’Gaziantep'in gelişimini yerine getirilmeyen söylemlerle değil, rakamlarla yorumlayınca gerçeği bulmuş olacağız. En pahalı ve havası en kirli şehirlerden biriyiz. Bu kentte turist gelir mi? Hadi diyelim geldi, tatil döneminde kentte açık yer bulur mu? Açık olan bir kaç yerde de bayram tarifesi uygulandığı serzenişleri var. Bunu bile organize edemiyoruz. Son yaşanan sel felaketi de gösterdi ki, bu kentte sorunlara çözüm üretmek yerine Sümen altı yapmak gelenek olmuş. Turizm alanındaki sorunlarda erteleniyor. Kent kaybeder, kent ekonomisi kaybeder’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.