Oğuzeli Eski Belediye Başkanı Sait Kılıç'tan, Yeni Başkan Bekir Öztekin'e Sert Yanıt

Oğuzeli Eski Belediye Başkanı Sait Kılıç'tan, Yeni Başkan Bekir Öztekin'e Sert Yanıt
Oğuzeli Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, bazı yayın organlarında çıkan haberlere yayımladığı bültenle cevap verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Kılıç yayımladığı bültende, “Bazı basın yayın organlarında ‘10 Yılda Belediyede Çivi Çakılmamış, Aile Şirketi Gibi Saltanat Sürmüşler’ başlıklı yanlı ve 2014-2024 yılları arasında yapmış olduğumuz hizmet, yatırım ve projeleri itibarsızlaştırmaya yönelik çıkan haber sonrası bize cevap hakkı hasıl olmuştur. Ben ve ekibim 10 yıllık görev süremiz boyunca uyguladığımız yerel yönetim, hayata geçirdiğimiz çalışma ve projelerle kültür, tarih, üretim ve tarım şehri ilçenin kaderini değiştirdik, Üretken Belediyecilik mührünü Oğuzeli’mize vurarak, yapılmamışları yaptık. Kent estetiğinden istihdama, altyapıdan sosyal belediyeciliğe, tarımdan inovasyona gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ilçenin çehresini değiştirdik.

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in yerel yönetimler için ‘Üretken Belediyecilik’ parolasıyla belirlediği yol haritasını Oğuzeli’mize ilmek ilmek nakış gibi işledik.

2014 yılından itibaren Oğuzeli’ne yeni bir umut, yeni bir ümit ve yeni bir nefes olduk. Yeni ufuklar kazandırdık. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalar ile Oğuzeli’mizi örnek alınan, parmakla gösterilen ve her alanda bahsedilen bir ilçe haline getirme gayreti içerisinde olduk.

“Her Şey Daha Yaşanabilir Bir Oğuzeli İçin” parolası ile çıktığımız bu kutlu yolculukta “Sevdamız Oğuzeli” anlayışıyla hemşerilerimizden aldığımız desteklerle inandık, planladık ve yaptık.

2014 yılında görevi devraldığımız mevcut belediye başkanının atamış olduğu hiçbir müdüre karışmadık yerini değiştirmedik. Kendi zamanında müdürlük yapan arkadaşlarımız ile yolumuza devam ettik.

Devir Teslim töreninde de hemşerilerimizin huzurunda ifade ettiğim gibi Oğuzeli’mizi 2014 yılında şimdiki yönetimden teslim aldığımızda belediyemiz bütçesinin kat be kat üzerinde borcu vardı. 10 yılda çivi bile çakılmamış diyen kişilere belediye kasasını artı 35 Milyon TL ile devrettik.

Oğuzeli Merkez ve Körkün Mahallemizi doğalgaz ile buluşturduk.

Araç parkımızı, iş araçlarımızı, iş makinelerimizi, hizmet araçlarımızı üç katına çıkarttık.

Göreve geldiğimizde 1 adet olan Sosyal Tesisimizi 33'e çıkarttık.

Millet Bahçesi ve Kompleks Park ile hemşerilerimizin sosyal yaşamına dokunduk.

Hilal konutlarıyla evi olmayan 96 ailemizi uygun fiyatlarla ev sahibi yaptık. Hali hazırda 24 daire ve 11 işyerinin yapımı da devam ediyor. 2 ay sonra Yeşildere’de anahtar teslimi yapılacak olan Hilal-3 Konutlarımızdan belediye kasasına girecek gelir toplam 50 Milyon TL.

Belediye çatısına güneş enerji panelleri kurarak ilçemize gelir kaynağı oluşturduk.

Oğuzeli Belediyesi tarihinde ilk kez sıcak asfalt ihalesine çıkarak 12 kilometre asfalt yaptık.

Oğuzeli’mizin her mahallesini kapsayacak şekilde toplamda 1 milyon 350 bin metrekare parke taşı döşedik.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin faydalanacağı, Dündar Taşer ve Aziz Sancar Eğitim Merkezlerini yaptık.

2 bin 960 Gencimize, yaz tatillerinde boş zamanlarını geçirebilmeleri için yaz spor okulları düzenledik.

Deliklitepe Seyir Terası, Ok Atıcılığı ve At Biniciliği Tesisimizi biz Oğuzelilerin hizmetine sunduk.

7 bin 500 metre uzunluğunda sulama kanalını beton kanal yaparak çiftçimizin umudu sulama kanallarını yaptık.

Hayata geçirdiğimiz Nar Atölyemiz ile Çiftçi ve üreticilerimizin ürünlerinin, katma değerini arttırdık. Bu atölyede Türkiye’nin bir numaralı nar ekşisini ürettik.

Kurutmalık, Nar, Nar ekşisi, Ezogelin Çorba ve Ezogelin Bebek olmak üzere 5 ürünün coğrafi işaretini Oğuzeli’mize kazandırarak Dünyaya tanıttık.

Ezogelin Barak Kültür Merkezi'miz ile manevi ve kültürel mirasımıza sahip çıktık.

Vatandaşın ulaşım sorunu yaşamaması ve daha kaliteli yollarda yolculuk yapmalarını sağlamak için ilçe merkezinde Oğuzeli’nin ilk çevre yolu olma özelliğini taşıyan 5 km uzunluğunda 30 metre genişliğinde Devlet Bahçeli bulvarının alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanarak, vatandaşın hizmetine sunduk.

Havalimanından Oğuzeli’ne kadar olan yolu duble yol yaptık.

Oğuzeli’nin çehresini değiştirecek ve ilçedeki çarpık yapılaşmanın önüne geçecek, ilçeyi daha modern hale getirecek olan kentsel dönüşüm projesinin protokol sözleşmesini imzalandık. Kentsel dönüşüm alanında 10 bin metrekare alanı kamulaştırarak zemin etüt çalışmaları ve yıkımlara başladık.

Daha önce Oğuzeli Belediyesi tarafından gıda paketi olarak yapılan yardımları hilal kart projesi ile ihtiyaç sahiplerinin kendi ihtiyaçlarını kendilerinin gidermeleri sağladık.

Maddi durumu gözetilmeksizin yemek yapabilecek durumda olmayan tüm yaşlı ve hasta vatandaşlara günlük yemek dağıtımı gerçekleştirdik.

Parselasyon çalışmaları tamamlanıp mobilyacı esnafa tapuları dağıtılmaya başlanan Mobilya Kent’ projesini hayat geçirdik.

‘Kıyafetlerinize Bir Şans Daha Verin’ sloganıyla başlatılan ‘Gönül Çarşısı’ projesi ile 26 bin 494 ihtiyaç sahibine ulaşım sağlandık.

4 takdir belgesi getiren öğrencilerimize bisiklet hediye ettik.

Her sene üniversiteyi kazanan öğrencilerimize 5 bin TL nakdi yardım yaptık.

Oğuzeli sınırları içerisinde kurulacak olan Gaziantep Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi alanının temelini attık.

Çiftçilikle uğraşan ailelerimize sürdürülebilir bir gelir oluşturmak ve uzun vadede bağımsız olarak tarımsal anlamda üretim yapmalarını sağlamak için 220 dönüm arazi tahsis edilerek hiçbir ücret talep etmeden Oğuzeli’nin coğrafi işaretli patlıcan üretimi yapmaları sağladık.

100 Milyon TL’ye yakın satışa hazır arsa ürettik. Kasada bulunan para ve bu arsalardan elde edilecek gelir ile Oğuzelimiz’e yapılacak plan ve programı hazır yeni yatırım ve projelerde kullanılacaktı.

Yollarıyla, caddeleriyle, bulvarlarıyla, sokaklarıyla, sosyal tesisleriyle, parklarıyla ve saymaya kelimelerin yetmeyeceği, birçok yatırım ve projeler ile bizim hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırma adına, ne varsa onu yaptık.

Belediyenin sosyal medya hesaplarını temizleyerek 10 yılda yapmış olduğumuz proje, yatırım ve hizmetleri 5 yılda tek yaptıkları belediye hizmet binası olan şahıslar Oğuzeli’nden silemez” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.