Gaziantep’te Adaylar Tartıda! Pazar günü sandık başına gidiyor. Büyükşehir ve İlçelerde 300 Başkan Adayı Yarışıyor

Gaziantep’te Adaylar Tartıda! Pazar günü sandık başına gidiyor. Büyükşehir ve İlçelerde 300 Başkan Adayı Yarışıyor
Gaziantepliler Pazar günü sandık başına gidiyor. Kentte Büyükşehir’de 29, ilçelerde 171 olmak üzere 200 belediye başkan adayı, meclis üyeleri ve muhtar adayları için 1 milyon 393 bin 956 seçmen oy kullanacak.

1 Mart Yerel Seçimleri için son düzlüğe girildi. Yarın ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de 1 milyon 393 bin 956 seçmen sandık başına gidecek. Gaziantepli seçmenler Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarları belirlemek üzere oy kullanacak.

Gaziantep’te Adaylar Tartıda

İSTANBUL’DAN SONRA EN FAZLA BÜYÜKŞEHİR ADAYI GAZİANTEP’TE

Yerel Seçimler öncesi Gaziantep’te adeta aday patlaması yaşandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için 29, Şehitkamil Belediye Başkanlığı için 28, Şahinbey Belediye Başkanlığı için 21 olmak üzere toplam 200 isim başvuru yaptı. Gaziantep, İstanbul’dan sonra en fazla Büyükşehir Belediye Başkan Adayının olduğu il oldu.

Gaziantep’te Adaylar Tartıda

İPİ GÖĞÜSLEYEN KİM OLACAK?

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti Adayı Fatma Şahin, CHP Adayı Muzaffer Ertürk, İYİ Parti Adayı Yaşar Sağlam, YRP Adayı Şükrü Yılmaz, Zafer Partisi Adayı Mehmet Pamuk, Saadet Partisi Adayı Ahmet Cengiz, DEM Parti Adayı Selman Tutumlu başta olmak üzere 29 aday yarışıyor.

Gaziantep’te Adaylar Tartıda

ŞAHİNBEY’E 21 TALİP

Şahinbey Belediye Başkanlığı için AK Parti’de Mehmet Tahmazoğlu, CHP’de Arkın Bereketoğlu, İYİ Parti’de Işıl Arı kulaksız, YRP’de Dr. Mehmet Ös olmak üzere 21 isim başvuru yaptı.

Gaziantep’te Adaylar Tartıda

ŞEHİTKAMİL’DE 28 ADAY

Şehitkamil Belediye Başkanlığı için 28 isim başvuru yaptı. AK Parti’de Rıdvan Fadıloğlu, CHP’de Umut Yılmaz, İYİ Parti’de Selami Demirkol, Yeniden Refah Partisi’nde Doç. Dr. Kamil Yavuzer başta olmak üzere 28 isim aday oldu. Şehitkamil Belediye Başkanlığı seçimlerinin Rıdvan Fadıloğlu ile Umut Yılmaz arasında geçmesi bekleniyor.

Gaziantep’te Adaylar Tartıda

MUHTARLIK REVAÇTA

Gaziantep’te en fazla başvuru ise muhtarlığa yapıldı. Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Titiz, 15 bin kişinin muhtar adayı olduğunu açıkladı. Titiz, 2 bin seçmen bulunan Çamlıtepe Mahallesi’nde 6, Savcılı Mahallesi’nde 2, MAvikent Mahallesi’nde ise 70 kişinin muhtar adayı olduğunu anlattı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.