Gaziantep'te Muhtar Adayı Rekoru! Ne Var Bu Muhtarlıkta?

Gaziantep'te Muhtar Adayı Rekoru! Ne Var Bu Muhtarlıkta?
Gaziantep'te muhtar adaylığı için rekor başvuru yapıldı.

Muhtarlık maaşlarının iyileştirilmesi, bağ-kur priminin devlet tarafından yatırılması ve silah taşıma ruhsatının ömür boyuna çevrilmesi muhtarlığa olan ilgiyi her dönem daha da artırıyor. 31 Mart Mahalli seçimlerinde en fazla muhtar adayı Mavikent’te. Bu mahallede 20’nin üzerinde muhtar adayı var. Yine Batıkent’te 15, Atatürk Mahallesi’nde 16 aday var. Bu seçimlerde kadın muhtar adaylarının sayısındaki artış da dikkat çekiyor. Özellikle imarlı kesimlerde neredeyse her mahallede 3-4 kadın muhtar adayı var.

31 Mart yerel seçimlerinde sandık başına gidecek olan Gaziantepliler belediye başkanı ve meclis üyelerinin yanı sıra mahalle muhtarlarını da seçecek.

KIRSAL MAHALLELERDE KADIN ADAY AZ

Mithatpaşa, Hasırcıoğlu, Çağlayan ve Hacıbaba mahalleleri, Hacıbaba Mahallesi adı altında birleşti. Muhtar Ali Polat, en sorunlu 4 mahallenin birleşmesiyle birlikte 11 bin 50 seçmeni bulunan Hacıbaba mahallesinde kendisiyle birlikte 5 muhtar adayı olduklarını söyledi. Karşıyaka mahallesinde 8 mahallenin birleştiğini ve 9 aday olduğunu anlatan Polat, “Kırsal mahallelerde kadın aday yok gibi. Karşıyaka, Hacıbaba, Cinderisi, Karacaoğlan, Selimiye, Mevlana, 8 Şubat, Çıksorut’ta kadın aday yok. Kadın aday daha çok imarlı kesimlerde var. Fıstıklık, Karacaahmet, Beykent, Alpaslan gibi mahallelerde yani apartman hayatı olan yerlerin hepsinde kadın aday var” dedi.

EN ÇOK KADIN ADAYLAR NEREDE?

Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Kayaönü mahalle Muhtarı Cafer Ceylan tekrar aday olduğunu belirterek, “Mahallemizde muhtarlığa 5 aday var, birisi kadın aday. İmarlı bölgelerde kadın aday çok fazla. Atatürk, Güvenevler, Osmangazi, Değirmiçem’de kadın aday var. Pancarlı’da var. İmarlı bölgelerde olduğu gibi kırsalda da kadın muhtar adayı var ancak sayı daha az” dedi. Gaziantep Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı ve Değirmiçem Mahalle Muhtarı Oya Yazgan da kendisiyle birlikte mahallede 4 kadın aday olduğunu belirtti.

EN ÇOK ADAY MAVİKENT’TE

Pancarlı mahallesinde 9 aday var, bunlardan 3’ü kadın. Batıkent’te 15 aday var, 4’ü kadın. Atatürk Mahallesi’nde 16 adaydan 4’ü kadın. Burada mevcut muhtar Fatma Burçin Uçar yeniden aday. Akkent’te 11 aday var iki tanesi kadın. En çok aday 60 bin nüfuslu Mavikent’te. Mevcut muhtar Mehmet Ekşi 20’nin üzerinde aday olduğunu, bunlardan birinin kadın aday olduğunu söyledi. Ekşi geçen dönemde Mavikent’te ikisi kadın, 20 adayın olduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum