ALERJİ TEHLİKESİ! POPÜLER CİPS MARKASI RAFLARDAN İNDİRİLİYOR "Hemen Bırakın O Cipsi!"

ALERJİ TEHLİKESİ! POPÜLER CİPS MARKASI RAFLARDAN İNDİRİLİYOR "Hemen Bırakın O Cipsi!"
Popüler bir cips markasının ürünlerinde, tüketiciler için alerji riski içeren maddeler tespit edildi. Bunun ardından, marketlerin raflarında bulunan ilgili cips paketleri geri çağrılmaya başlandı. Tüketicilere, bu cipsleri tüketmeme yönünde acil uyarıldı

Özellikle çocukları hedef alan ve geniş bir tüketici kitlesi tarafından rağbet gören cips markasının ürünleri, şimdi sağlığı tehdit eden bir durumla gündemde. Uzmanların yapmış olduğu uyarılar doğrultusunda, anılan markanın çeşitli cipslerinde alerjiye sebep olan maddeler bulunduğu ve bu nedenle cipslerin tüketilmesinin riskli olduğu belirtildi. Raflarda yer alan bu ürünler, sağlık endişeleri üzerine geri çekiliyor.

ekran-resmi-2024-03-21-14-51-03.png

Tuzlu tortilla cipslerinde fark edilen bu risk sonrası, Almanya'nın önde gelen süpermarketler zinciri Lidl'de satılan Snack Day markalı ürünler, derhal toplatılmaya başlandı. Satışlara hızla son verilerek tüketicilerin sağlığının korunması amaçlandı.

ekran-resmi-2024-03-21-14-50-53.png

SAKIN YEMEYİN! ALERJİ MADDESİ İÇERİYOR
Söz konusu cipsin içeriğinde tespit edilen alerjen maddenin, özellikle süt proteini alerjisi olan kişiler için oldukça riskli olduğu ifade edildi. Bu sebeple marka yetkilileri, süt proteini alerjisi olan kişilerin bu ürünleri kullanmamaları konusunda özellikle uyardı. Belirtilen alerji riskine karşın, süt proteini alerjisi bulunmayan tüketicilerin etkilenmeyeceği ve ürünü güvenle tüketebilecekleri belirtildi.


Toplatılan ürünün detayları ise şöyle: Snack Day Tuzlu Tortilla Cipslerinin 300 gram ağırlığındaki paketlerinin, 14 Aralık 2024 son kullanma tarihi ve 34045 0421 parti numarası ile işaretlendiği açıklandı. Tüketicilere, anılan parti numarasına sahip ürünleri tüketmemeleri ve geri iade etmeleri tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.