Gaziantep'te Kızılay'a Destek Büyüyor: "Birbirimize Candan Bağlıyız" Kampanyası

Gaziantep'te Kızılay'a Destek Büyüyor: "Birbirimize Candan Bağlıyız" Kampanyası
Gaziantep Kızılay Kan Merkezi, soğuyan kış günlerinde kan stoklarının azalmasını dengelemek için "Birbirimize Candan Bağlıyız" kampanyasını başlattı.

Gaziantep Valiliği, bu kampanya çerçevesinde Vali Yardımcısı İlker Eker'in kan bağışında bulunması ve basın toplantısı düzenlemesiyle desteklerini duyurdu. Vali Yardımcısı Eker, Kızılay'ın önemli misyonlarını ve kampanyanın amacını basın mensuplarına anlattı.


Vali Yardımcısı ve diğer yüksek rütbeli yetkililerin, Gaziantep Kızılay Kan Merkezi'ndeki bu etkinliğe katılımları dikkat çekti. Proje, Vali Yardımcısı Eker ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk başta olmak üzere, kurum amirleri ve Kızılay temsilcilerinin yanı sıra aralarında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının da olduğu geniş bir katılım gösterdi.

"Birbirimize Candan Bağlıyız" kampanyasının ulusal bir dayanışma örneği olduğunu belirten Vali Yardımcısı Eker, Kızılay'ın gerek doğal afet durumlarında gerekse uluslararası kriz anlarında üstlendiği kritik rolleri vurguladı. Eker, kan bağışı ile ilgili ülkedeki gereksinimi karşılamak ve vatandaşları bu hayati sürece katılmaya teşvik etmek adına basının önemini ve sorumluluğunu da dile getirdi.


Vali Yardımcısı ayrıca düzenli olarak kan bağışında bulunmanın insan sağlığına olan katkısını deneyimlediğini ifade etti. Eker, halkı Kızılay kan merkezlerine kan bağışı yapmaya davet etti ve kampanyanın önemine vurgu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berk ise, kan vermenin sadece hayat kurtarmakla sınırlı olmadığının ve kansızlık gibi yaygın yanılgılara sebep olmadığının altını çizdi. Berk'e göre, kan vermek vücutta hücre yenilenmesini teşvik eder ve metabolizmayı hızlandırır; dolayısıyla kış mevsiminde kan bağışının daha fazla önem taşıdığını ve vatandaşlara bu dönemde kan vermeleri çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum