DSÖ’den uyarı: Yeni Covıd-19, vakaları artabilir

DSÖ’den uyarı: Yeni Covıd-19, vakaları artabilir
SON DAKİKA! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son günlerde tespit edilen ve hızla yayılan yeni COVID-19 varyantı JN.1 konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Bu yeni varyant, dünya genelinde endişe yaratırken, uzmanlar kış mevsiminin daha zorlu geçebileceği konusunda uyarıyor.

JN.1 VARYANTI NEDİR VE NASIL YAYILIYOR?

DSÖ tarafından "Omicron" varyantının alt türü olarak tanımlanan JN.1, ABD, Çin ve Hindistan gibi nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu ülkelerde tespit edildi. Henüz geniş bir yayılım göstermese de, DSÖ, bu varyantın ilerleyen dönemlerde daha fazla tehdit oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.

UZMANLARIN DEĞERLENDİRMESİ: ŞU AN İÇİN YÜKSEK HASTALIK ORANI GÖRÜLMÜYOR

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre JN.1, hızlı bir şekilde yayılan enfeksiyonların başında geliyor, ancak uzmanlar şu an için bu varyantın diğerlerinden daha fazla hastalığa yol açtığına dair bir bulgu olmadığını belirtiyor.

KORUNMA YOLLARI: DSÖ'NÜN ÖNERİLERİ

DSÖ, JN.1 varyantından korunmak isteyenler için bir dizi önlem öneriyor. Kalabalık ve kapalı alanlarda maske kullanımı, öksürdüğünüzde ve hapşırdığınızda ağzınızı kapatmak, düzenli olarak elleri yıkamak, belirtiler görülmesi halinde test yaptırmak ve riskli kategorilerdeki bireyler için güncel Covid ve grip aşılarını yaptırmak gibi önlemler, bu yeni varyanta karşı alınabilecek tedbirler arasında bulunuyor.

DSÖ'nün bu önerileri, bireylerin ve toplumların salgınla mücadelede daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.