Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ŞOK! Doktorlar Ve Çalışanlar 'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ŞOK! Doktorlar Ve Çalışanlar 'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde görev yapan hekimler ve hastane çalışanları Başhekimlik önünde eylem yaptı! 'BU HASTANE'DE CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!'

“Sağlıklı-Güvenli Çalışma Alanları ve Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz” diyen hekimler ve sağlık emekçileri, hastanenin açılmasının üzerinden aylar geçmesine karşın sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sağlanamaması üzerine 23 Kasım 2023 günü başhekimlik önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimlik binasının önünde gerçekleşen eylemde hastanede görev yapan hekimler açıklamada bulundu. Açıklamada, “Hastanede görev yapmaya başladığımızdan bu yana ciddi bir çalışan eksiği var ve bu yoğun bir iş yükü doğurdu. Çalışma koşullarındaki yetersizlikler sonucu hasta ve hasta yakınları ile karşı karşıya gelmek zorunda kalıyoruz. Buna karşın can güvenliğimizi sağlayacak hiçbir önlem alınmıyor” ifadelerini kullandı.


“Görev Yaptıkları Hastanelere Geri Dönecekler”

“Başhekimlik ile yaptığımız görüşmelerde verilen sözler tutulmadı. Son olarak döner sermaye teşvik ücretlerinin olması gerekenin çok altında yatırılıyor. Hastanede çalışan hekimler ve sağlık emekçileri; çalışma koşullarının derhal düzenlenmemesi halinde daha önce görev yaptıkları hastanelere geri dönmek isteyeceklerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.