Kenan Yücel Yazıyor... Gaziantep Sporu; El Fatiha....!

Nereden Nereye ;
Bir dönem Gaziantepspor bırakın Türkiye ligini, Avrupa 'yı sallıyordu.
Roma 'yı yaktı.
Lensi çimlere çaktı.
Zimbru, Maccabi ve diğerleri. Trabzonsporun siyaseten güçlü olmadığı, bakanları, Hükümeti , mali sponsorları devlet kanalıyla devreye girmediği dönemde. Gaziantepspor artık Türkiye 'de 4. Büyük olarak anılmaya başlamıştı.

  • Süper ligte Sakıp Özberk, Hüseyin Kalpar ve Nurullah Sağlam, İsmet Savcılıoğlu çalışıyordu. Mehmet Şahan Sivasspor, Ali Güneş Boluspor,Erol Azgın Büyükşehir Belediyespor, Bünyamin
  • Süral Şekerspor , Faik Demir Kahramanmaraş, Seçkin Göksel alt liglerde kısaca Süper ligten en alt kategoriye kadar. Gaziantepli teknik adamlar vardı.
  • Süper ligte Gaziantepspor, 1. Ligte Büyükşehir Belediyespor, 2. Ligte Gaskispor ve Paf takım vardı.
  • Şimdi bunların hiçbiri yok. Bu şehrin 50 yıllık takımını stadıyla birlikte tarihe gömdük. Gaskisporu kapattık, Büyükşehir Belediyesporun adını her sezon değiştirdik. Onuda bilgiyle, akılla, alt yapıyla, taraftarla, şehirle değil organize sanayi ve para gücüyle kerhen zoraki ligte tutmaya çalışıyoruz.
  • Bu arada salon sporlarında gururumuz Gaziantep Basketbol küme düştü, kapatılmak üzere. Voleybolda Üç sezondur finallerde kaybeden Adamspor kapısına kilit vurdu. Tekerlekli Basketbol kapanmak üzere.

Artık Karataş spor salonunda Fenerbahçe ve Anadolu Efes maçları yerine sosyete pazarı kurulur.
Gaziantep FK 'mı şu anda işin para kısmını çözme peşinde yeni Başkan ve yönetim.
Oysa sorun para olsaydı. Bu şehrin ve Türkiye 'nin ağası çözerdi. İki sene sonunda çıkarttı takımı pes dedi.

Sorun bu şehirde, sorun üst akılda.

  • Her şeyi napolyona bağlayıp sadece ithalat ve ihracat işlerindeki bilançolara bakıp bu kapanan takımları zorla onlara verenlerde. Onlarda parayı küfrede , küfrede verip Erol Bulut ve benzerleri ile menejerleri kulübü bilmeden soydurup olağanüstü borçlandırıyorlar . Kendi fabrikalarında bir ceo 'ya 30 trilyon tazminat verirler mi ?
  • Kısaca son kale Gaziantep FK 'da bu gidişle bırakın düşmeyi İki üç sezon sonra Gaziantepspor gibi tarihe gömülürse şaşırmam.
  • Çünkü bu şehir artık spor değil. Sadece Türkiye'nin dışında Suriye, Irak, İran ve Ortadoğunun paralarının aktığı bir finans şehrinin ötesinde paranın başkenti oldu.
  • Burada tek geçerli spor euro, dolar, inşaat, arsa kısaca napolyon.

Gaziantep'te Spor mu ?
Lig şampiyonluğunda Galatasaray bayrakları, Türkiye Kupası şampiyonluğunda Fenerbahçe bayrakları ile tur atın. Beşiktaş şampiyonluğunda Fikret Orman ile Gaziantepli iş adamlarının evlerinde pasta kesin.
Salon sporlarını ise Tv'den izleyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi