Gaziantep Üniversitesi uyum 2023 programı yoğun katılımla başladı

Gaziantep Üniversitesi uyum 2023 programı yoğun katılımla başladı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak hazırlanan GAÜN Uyum 2023 programı Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlendi.

Programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesine yeni başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeleri temmennisinde bulundu.

Gaziantep’in çok yönlü, kültürlü bir şehir olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Özaydın, öğrencilere başarılı olmaları için tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Özaydın konuşmasının devamında başarının anahtarı olarak nitelendirdiği beş kafa yapısından örnekler sunarak şunları söyledi: “Dipislinli, yenilikçi, icatçı olun. Analitik düşünen kafa yapısına sahip olun. Saygılı olun ama herkese karşı bu arada kendiniz gibi düşünmeyenlere karşı da saygılı olun, bunların yanı sıra her şeyden önce ahlaklı olun.” Prof. Dr. Özaydın zamanı verimli kullanmanın önemine değinerek, “Dersinizi iyi çalışın, yeterince uyuyun ve geri kalan zamanınızı da sosyal aktivitelere ayırın. İçinde bulunduğunuz çağı iyi anlayın. Bilgi çağında yaşıyoruz, din, tarih, coğrafya, biyoloji ve ekonomi okuyun, geçmişinizi bilin” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesinin imkânları, fırsatları ve işleyişine yönelik bilgi veren Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Musa Budak etkinliğe katılan öğrencilere seslenerek, “Bütün akademik ve idari personelle birlikte sizin için buradayız, sizlerin iyi bir eğitim alabilmesi için her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

Konuşmasının devamında son yıllarda dünyada yaşanan pandemi ve 6 Şubat’ta ülkemizi derin bir üzüntüye boğan deprem felaketine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Musa Budak, “Üniversitemizde öğrenci olmadığı zaman hiç bir şeyin tadı, tuzu yok. Biz sizin için buradayız. Sizlerden ricam özellikle sıkıntılı dönemlerinizde ilk başvuruda bulunmanız gereken yerler bugün burada sunum yapan personellerimiz olduğunu unutmayın. Her türlü şikayetinizi ve yapılmasını istediğiniz önerilerinizi GİMER üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Kampüs içerisinde sizlerin problemlerini çözebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hepinizi tebrik ediyorum, çok ayrıcalıklı bir üniversiteyi kazandınız, hepimize başarılar diliyorum” dedi.

Öğrencilerin kaliteli bir eğitim-öğretim süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan ve üç oturumda gerçekleştirilen GAÜN Uyum programı kapsamında tanıtım sunumları yapıldı.

BİRİMLER ÖĞRENCİLERE TANITILDI

GAÜN Uyum 2023 programı genel tanıtım sunumu GAÜN Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Musa Budak tarafından yapılırken, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yasemin Kamış, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Suat Kaya, Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Değişim Programları tanıtım sunumu Erasmus Uzmanı Şeyho Bozkuş tarafından gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.