Gaziantep'te 2023-2024 Okullarda cep telefonu yasaklandı mı? Öğretmenlerede Telefon Yasaklandı mı?

Gaziantep'te 2023-2024 Okullarda cep telefonu yasaklandı mı? Öğretmenlerede Telefon Yasaklandı mı?
Okulların açılmasına az bir zaman kala Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, cep telefonu ve dijital cihaz kullanımına yönelik yeni tedbirleri açıkladı.

Bu kapsamda ise, "Okula telefon getirmek yasak mı", "Okullarda cep telefonu yasaklandı mı", "Lisede cep telefonu yasak mı" gibi sorular gündeme geldi.

İşte MEB'in cep telefonu yasağına ilişkin detaylar...


Okullarda cep telefonu yasaklandı mı?

Çocukların okulda cep telefonuyla çok zaman geçirdiğini söyleyen Bakan Yusuf Tekin, “Bir diğer husus çocuklarımızın okullarda GSM cihazları, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber bunun teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikretmiş olduk” dedi.

Bakan Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi.

Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızdan istirhamım; öğrenciler nezdinde cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerle kullanmazlarsa mutlu olacağız" dedi.

Cep telefonu yasağının uygulanacağı sınıfları ilköğretim ve ortaöğretim diye ayrılmadı. Yasağın tüm ilköğretim ve ortaöğretim sınıflarında uygulanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.