Apple'ın Sıvı Lensleri: VR İçin Ezber Bozan Bir Gelişme mi?

Apple'ın Sıvı Lensleri: VR İçin Ezber Bozan Bir Gelişme mi?

Apple, gözlük kullanıcılarının VR başlıklarını kullanırken karşılaştıkları zorluklara potansiyel bir çözüm arıyor: sıvı lensler. Birçok VR cihazının normal gözlüklerle uyumlu olmaması, VR'ın gözlük kullananlar için tam olarak erişilebilir olmadığı algısına yol açıyor.

ABD'de yakın zamanda alınan bir patent, Apple'ın "sıvı lensli elektronik cihaz" tasarımını ortaya koyuyor. Bu, ayarlanabilir sıvı lenslerle donatılmış, muhtemelen bir VR başlığı olan başa takılan bir cihazı ifade ediyor. Bu lenslerin arkasındaki teknoloji, elektronik sinyallerin sıvıyı değiştirerek kırılma indeksini değiştirmesini sağlıyor. Bu da lenslerin, kalibrasyon için başlığın göz izleme sistemini kullanarak, ek eklentiler olmadan çeşitli görme sorunlarını düzeltecek şekilde ayarlanabileceği anlamına geliyor.

Patent ifadesi ayrıca, muhtemelen geliştirilmekte olduğu söylenen Apple AR gözlüklerini ima ederek, bir "gözlük" için potansiyel uygulamaya işaret ediyor. Bununla birlikte, patent açıklamaları her zaman nihai ürünlerin veya özelliklerin göstergesi değildir.

Bu sıvı lenslerin ticari bir ürüne entegre edileceğine dair bir kesinlik olmadığından, bu bilgilere dikkatle yaklaşmak çok önemlidir. Pratik tasarım zorlukları veya maliyet hususları engelleyici olabilir.

Apple bu teknolojiyi kulaklıklarında kullanacak olsa bile, piyasaya sürülmesi yakın olmayabilir. Spekülasyonlar, tasarımın rafine edilmesi için yeterli zaman sağlayan üçüncü nesil bir modele kadar, muhtemelen yarım on yıl içinde ortaya çıkmayabileceğini gösteriyor.

Kaynak: https://newslinker.co/apples-liquid-lenses-a-game-changer-for-vr-prescription-issues/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.