Siber Güvenlik Testi ile İnternet Siteniz Güvende!

Siber Güvenlik Testi ile İnternet Siteniz Güvende!

Siber güvenlik var olan tüm internet siteleri için oldukça önemlidir. Kötü niyetli siber korsanlardan korunmak için onlar gibi düşünüp onlar gibi hareket etmelisiniz. Bunu yapabilmek için siber güvenlik testlerine ve onları uygulayacak uzmanlara ihtiyacınız olacak! Yazımızın devamında konuyu detaylandırıp sizlere iyi bir uzman önerisinde bulunacağız!

Siber Güvenlik Testi Nedir?

Pentest testleri olarak da bilinen siber güvenlik testleri sitenize yapılan kötü saldırılardır. Bu saldırıları sertifikaya sahip uzmanlar yapar ve kötücül bir bakış açısıyla sanki sitenize saldırıyormuş gibi davranırlar. Bu sayede sitenizin verdiği tepkiler ölçülür ve güvenlik açıkları tespit edilir.

Aşağıda pentest testlerinin faydalarını bulabileceksiniz;

Güvenlik açıklarını önceden tespit etmenize ve önlem almanıza olanak sağlar.

Yasal yükümlülükleri yerine getirmiş olursunuz.

Kullanıcılarınıza güven verir ve onların kişisel bilgilerini korur.

Sitenizde ortaya çıkacak problemleri çözdüğü için işlerinizin aksamasını önler.

Olası bir saldırı halinde sitenizin nasıl tepki verdiğini bilmek ve zararın boyutunu öğrenmek önemlidir. Test yaptırdıktan sonra elinizde bulunan analizi dikkate almalı ve gerekli aksiyonları almalısınız.

Siber Güvenlik Testi Nasıl Yapılır?

Bir sitenin güvenlik açıklarını tespit etmek için birden fazla yöntem kullanılabilir. Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağına uzman karar vermektedir. 3 temel yaklaşım tüm dünyada kabul görmüştür ve sıklıkla tercih edilir; White Box, Grey Box ve Black Box. Her biri farklı amaçlarla uygulanmaktadır ve en kapsamlı olan Black Box yöntemidir.

Uzman aşağıdaki beş aşamayı detaylı şekilde yerine getirir;

Keşif

Tarama

Erişim

Erişimin devamlılığı

Rapor / Analiz

Hangi yöntemin kullanılacağına ise genellikle keşif aşamasında karar verilir. Çalışacağınız uzmanın tecrübesi, sertifikaları ve referansları arttıkça test sonuçları da daha iyi olacaktır. Bu sebeple test yaptırmaya karar verdikten sonra iyi bir uzmanla çalışmayı ihmal etmemelisiniz.

Sizin İçin Bir Önerimiz Var: Ali Kaan BAŞHAN!

Farklı senaryolarda müşterilerine güvenlik testi hizmeti veren Ali Kaan BAŞHAN, yalnızca memnun kalınması halinde ödeme almasıyla ön plana çıkıyor. Böylelikle paranızı çöpe atmıyor ve sitenizde yer alan güvenlik açıklarını düşünmek zorunda kalmıyorsunuz.

Siz de internet sitenizin güvenlik ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız kendisiyle https://alikaanbashan.org/ adresinden iletişime geçebilir ve ihtiyaçlarınızı konuşabilirsiniz. Güvenle Kalın!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.