Gaziantep'te Tapuda artık sil baştan: Artık bu şekilde paylaştırılacak

Gaziantep'te Tapuda artık sil baştan: Artık bu şekilde paylaştırılacak
Gaziantep'te gayrimenkul fiyatlarındaki hızlı yükselişin sonuçlarından biri olarak, ebeveynler, sahip oldukları daireleri yaşamları boyunca biriktirerek oluşturdukları varlıkları, vefat etmeden önce çocukları arasında bölüştürme yoluna gitmekte.

Yüksek enflasyonun gölgesinde, pek çok vatandaş miras yoluyla ev sahibi olmayı umut ediyor. Eski zamanlarda, orta sınıf ailelerin her bir çocuklarına bir ev bırakma geleneği, artan maliyetlerle yavaş yavaş sona erdi. Ebeveynler, edindikleri mülkleri hisseli tapu olarak bölüştürmeye başladı.


NOTER ONAYLI SÖZLEŞME ŞARTI KALDIRILDI
Daha önce hisseli tapular için tüm hissedarların noter onaylı bir sözleşme üzerinde anlaşması gerekiyorken, yeni düzenleme ile artık yazılı anlaşmalar yeterli olacak ve karşılıklı imzalar ile miras paylaşımı yasal bir geçerlilik kazanacak. Bu pratik değişiklik, noter masraflarından tasarruf etmek ve işlemleri hızlandırmak adına önemli bir kolaylık sağlayacak.


BUNLAR YAPILMALI
Miras bölüşümünde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise hisseli tapu süreçleridir. Tapu Sicil Müdürlüğünden yapılması gereken işlemler, sınırların netleştirilmesi ve parsellerin doğru tespit edilmesi zorunludur. Bu durum, bir gayrimenkulün hissedarlar arasında yazılı bir sözleşme ile geçişi için yeterli şartları ortaya koymaktadır.


DEVİR İŞLEMLERİ İÇİN VEKALET YETERLİ OLACAK

Hissedarların tapuda hazır bulunması ve tapu devri işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu süreçte, tüm hissedarları temsil edecek bir avukata vekalet verme seçeneği de bulunuyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.