Gaziantep'te Ücretsiz Olduğunu Duyanlar Nüfus Müdürlüklerine Akın Ediyor! 5 Dakikada Halledebilirsiniz!

Gaziantep'te Ücretsiz Olduğunu Duyanlar Nüfus Müdürlüklerine Akın Ediyor! 5 Dakikada Halledebilirsiniz!
Gaziantep'te hayata geçirilen yeni düzenleme kapsamında, kimlik kartı ve sürücü belgesi artık aynı kart üzerinde birleştirilebiliyor. Nüfus müdürlüklerine yapılan başvurular sonucunda, bu yenilikten faydalanmak mümkün hale geliyor.

KİMLİK VE EHLİYET GAZİANTEP'TE TEK KARTTA BİRLEŞİYOR!

Kimlik kartı ve ehliyetin birleştirilmesi, Gaziantep sakinleri için büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu yenilik sayesinde vatandaşlar, sürücü belgesi ve kimlik kartını ayrı ayrı taşıma derdinden kurtuluyor. Üstelik, nüfus müdürlüğüne yapılan başvurunun 5 dakikalık bir süreçte tamamlanmasıyla, zaman tasarrufu da sağlanıyor. Eski ehliyet sahipleri için ise yeni ehliyet alma zorunluluğu ve 15 TL'lik bir ücret söz konusu.


ONLİNE RANDEVU


Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden online bir randevu almak suretiyle, bu yeni uygulamadan yararlanabilirsiniz. Randevu almanın yanı sıra, işlemlerinizi tamamlamak ve birleştirilmiş kimlik ve sürücü belgesine sahip olmak için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

HANGİ BELGELER GEREK?

Gaziantep'te yeni kimlik başvurusunda 130 TL harç bedeli ve son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir fotoğraf gerekmekte. Ayrıca, yenileme süreci sırasında eski ehliyet veya kimliğinizin yanınızda bulunması gerekiyor. Eski ehliyetinizi hâlâ kullanıyor olmanız durumunda, birleştirme işlemine geçmeden önce yeni bir ehliyet temin etmeniz ve 15 TL ödemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

ADRESİNİZE GELİYOR!


Gaziantep sakinleri için büyük bir kolaylık sunan bu hizmetle başvurunuzu tamamladıktan sonra, birleştirilmiş yeni kimlik ve ehliyetiniz belirttiğiniz adrese postalanıyor. Böylelikle, vatandaşlar her iki belgeyi ayrı ayrı taşıma yükünden kurtuluyor ve günlük hayatta daha rahat bir kullanım deneyimi yaşayabiliyorlar.


İŞLEMLERİN DETAYLARI


Yurt gazetesinin aktardığına göre, artık cüzdanlarda iki ayrı kart taşıma devri sona eriyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden randevu alarak bu avantajlı düzenlemeden siz de faydalanabilirsiniz. Yeni düzenleme kimlik kartı ile sürücü belgesinin birleştirilmesini hem hızlandırıyor hem de oldukça basit bir işleme dönüştürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.