Sulusaray'ı Sarsan 5.6'lık Depremin Ardından Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Artçılar Devam Edecek!

Sulusaray'ı Sarsan 5.6'lık Depremin Ardından Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Artçılar Devam Edecek!
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, artçı sarsıntılar devam ediyor. Bu doğal olayın etkisiyle ilgili olarak Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den önemli bir açıklama geldi.

Prof. Dr. Görür, yaptığı açıklamada, depremin Sorgun, Yozgat, Sungurlu ve Kırıkkale civarlarında hissedilme olasılığının bulunduğunu belirtti. Açıklamanın hemen ardından bölgede artçı sarsıntılar hissedilmeye devam etti.


Tokat'ın Sulusaray ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki sarsıntıyı takiben, Kandilli Rasathanesi yine Tokat'ın Turhal ilçesi civarında 4,2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının daha meydana geldiğini duyurdu.


Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili olarak kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, Tokat'ın Üçyol-Turhal bölgesinde Almus Fay zonu veya yakınlarında meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremi dikkate alınız. Bu fay hattının, Güneybatı-Doğu doğrultusunda Anadolu levhası içerisinden uzandığı görülüyor. Deprem, Sorgun, Yozgat, Sungurlu ve Kırıkkale civarlarında hissedilmiş olabilir. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.