Gaziantep'te Ehliyet Sahiplerine Büyük Uyarı: 15 TL'yi Vermezseniz Cebinizi Binlerce Lira Yakacak!

Gaziantep'te Ehliyet Sahiplerine Büyük Uyarı: 15 TL'yi Vermezseniz Cebinizi Binlerce Lira Yakacak!
15 TL karşılığında ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi yaptırmayan ehliyet sahipleri için yapılan son uyarılara dikkat! İhmal sonucu binlerce lira ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.

15 TL karşılığında ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi yaptırmayan ehliyet sahipleri için yapılan son uyarılara dikkat! İhmal sonucu binlerce lira ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Gerekli adımları zamanında atmayan sürücüler, büyük cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Detaylara haberimizde yer verdik.

EHLİYET SAHİPLERİNE SON UYARILAR

Ülkemizde çipli kimlik kartlarına geçiş süreci devam ederken, bu süreçte ehliyetlerin kimlik kartları ile birleştirilmesi işlemine de dikkat çekiliyor. Yapılan uyarılar çerçevesinde, vatandaşların bu konuda gerekli adımları atmaları ve son tarih olan 2023 sonuna kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bilindiği üzere 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenleme ve 21 Eylül 2020'de yapılan başka bir düzenleme, kimlik kartları ile ehliyetlerin birleştirilmesine imkan sağlıyor.

HAYAT KİMLİĞİNLE KOLAY


Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu uygulama, sürücü belgelerinin kimlik kartları ile tek bir kartta buluşmasını mümkün kılıyor. Sürücüler, sadece bir kart taşıyarak pek çok işlemlerini kolaylıkla yapabilmekte. Bu süreç için gerekli olanlar ise oldukça basit. Biyometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedeli, işlemi gerçekleştirecek vatandaşlardan talep edilen belgeler arasında. Bununla birlikte, bu işlemi yapabilmek için mevcut ehliyet ve kimlik kartlarının güncel olması ve yenilenmiş olması gerekiyor. Eğer yeni kimlik kartınız mevcutsa ancak eski tip ehliyetiniz varsa, bu birleştirme işlemini yapamazsınız. İşlemler için Nüfus Müdürlüklerinden alınan randevu ile işlemler şahsen yürütülebiliyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.