Deprem! Tokat’ta 20 saatte 46 sarsıntı

Deprem! Tokat’ta 20 saatte 46 sarsıntı
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde son 20 saat içerisinde en büyüğü 5.6 büyüklükte 46 sarsıntı meydana geldi.

Tokat'ın Sulusaray ilçesi dün gece saat 01.06'da meydana gelen 4.7 büyüklükteki depremin ardından 46 kez sallandı. Tokat'ta 20 saat içerisinde meydana gelen en büyük deprem ise 18.11'de gerçekleşen 5.6 büyüklükteki deprem oldu. Yaşanan 46 sarsıntının 5'i 4 büyüklüğün üzerinde gerçekleşti.

Deprem sonrası heyelan yolu kapattı, heyelan ve deprem anı anbean kaydedildi

Tokat'ın Sulusaray ilçesi ile Buğdaylı köyü yolunda yaşanan deprem sonrası heyelan meydana geldi.
Heyelan yolu kısmen araç ulaşımına kapattı. İhlas Haber Ajansı muhabirleri gerçekleşen heyelanı kayıt altına alırken artçı bir deprem yaşandı. Artçı depremle birlikte yeniden yamaçtan kayalar düştü. Muhabirler bu anları anbean kaydetti.

Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı


Dün gece saatlerinde 4.7. ve 4.1 ile sallanan Tokat’ın Sulusaray ilçesi bugün akşam saatlerinde bir kez daha sallandı. AFAD verilerine göre saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok çevre ilden de hissedildi. Deprem anında madımak yemeği yapan Nazile Yeşilkaya, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yaşlı kadın, "Ocakta madımak haşlıyordum. Dışarı çıktım, eşime tencereyi alalım da içeri koyalım diyecekken merdivenlerden iniyordum başıma bir şeyler dökülmeye başladı. Bacağım yandı. Üstüme betonlu tuğlalar düştü. Bayıldım” dedi.

SON DEPREMLERİ AFAD DUYURDU TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.