Gaziantep’in Önemli Sanayicisi Hayatını Kaybetti!

Gaziantep’in Önemli Sanayicisi Hayatını Kaybetti!
Son Dakika: Gaziantep’in önemli sanayicilerinden biri olan Ali Sığındı hayatını kaybetti.

Gaziantep sanayicilerinden, Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucularından olan ve Gaziantep Serbest Bölgesi’nin kurucusu ve İcra kurulu başkanı Ali Sığındı’nın diyaliz hastası olduğu ve kalp rahatsızlığı olduğu biliniyordu. Geçirdiği rahatsızlık sonucu kalbine yenik düşen Ali Sığındı sevenlerini yasa boğdu.

ekran-resmi-2024-04-13-19-44-23.png

Kurmayı hayal ettiği vakfı göremeden hakkın rahmetine kavuşan Ali Sığındı, uzun yıllardır Gaziantep sanayisinde tekstil sektöründe çok ciddi kazanımlar sağlaması ile biliniyordu.

Ayrıca Gaziantep’te çok sayıda gayrimenkul yatırımları olduğu ve bu konuda da Gaziantep’in önde gelen yatırımcılarından olduğu biliniyordu. Kuracağı vakıf ile öğrencilerin konaklama ve barınma ihtiyacını gidermek için çıktığı yolda bu projeyi görmeye ömrü yetmedi. Bir kız ve bir erkek çocuğu babası olan Ali Sığındı arkasında Gaziantep ile ilgili olarak birçok proje bıraktı.

Ayrıca Makine Mühendisi olan Ali Sığındı, Konukoğlu ailesinin de danışmanlığını yapıyordu.

ekran-resmi-2024-04-13-19-39-10.png

MERHUM ALİ SIĞINDI'NIN 2013'TE Kİ UNUTULMAZ YURT AÇILIŞI KONUŞMASI

Gaziantepli iş adamı Ali Sığındı, 45 yıldır özlemini çektiği öğrenci yurduna kavuştu. Ali Sığındı tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurdu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımı ile hizmete girdi. Üniversiteyi kazandığı yıllarda öğrenci hareketleri olduğuna dikkat çeken Ali Sığındı, “Yıl 1968, benim üniversitede okuduğum yıl. Fransa’da başlayan öğrenci hareketleri bir anda Türkiye’de birileri tarafından da başlatıldı. Öğrenci haklı talepleri istismar edilerek okullar ve üniversiteler işgal ediliyordu. Derslere girme yerine sokaklarda marşlarla yürünüyordu. Kimilerine göre olaylara bakış tarzı, 'sokaklar yürümekle aşılmaz'dı. Kimilerine göre de 'boykot da bir, işgal de bir'di.” dedi.Sığındı, öğrenci yurdu yapma fikrinin nereden kaynaklandığını şöyle anlattı: “Ülkenin üzerinde kara bulutlar dolaşırken kendisi çok genç, henüz 30 yaşında ama memleket sevdalısı, milletin ve insanlığın derdini kendine dert edinmiş, yaşı küçük ama kendisi ve hayalleri dünyanın dört bir yanına ulaşacak kadar o zamanda büyük. Bu büyük insan bir cuma hutbesinde Kestane Pazarı Camisi’nde sesleniyor: 'Muhterem Müslümanlar. 10 milyonunuz olsa ne yaparsınız? Hemen bir fabrika kurarız. Hayır, fabrika kurmayın, bir tane, iki tane, yetiyorsa 10 tane yaptırtırın, okullar yaptırın, yurtlar yaptırın' demişti. 'Fabrika açarsanız bugün sokaklarda başı boş bir kısım gençlik teslim ettiğiniz fabrikaları yakar, yıkar. Tıpkı bugün Tariş iplik fabrikasında olduğu gibi' misaller veriyordu. 'Açtığınız okulda gençleri eğitin, vatanına, milletine, bayrağına ve insanlığa faydalı insanlar yetiştirin ve bu okulları da yurtlarla takviye edin, onlara barınak yerleri yapın, o yurtların da ihtiyaçlarını karşılayın' demişti. Bu cami hutbesindeki konuşmalar 45 yıldan beri hala kulağımda çınlamaktaydı. O zaman ben de bir şeyler yapmalıyım diye niyet etmiştim.”Ahmet Ali Sığındı Erkek Öğrenci Yurdu hakkında bilgi veren hayırsever iş adamı Ali Sığındı, yurdun 5 katlı olduğunu ve 1078 metrekare arsa üzerinde inşa edildiğini kaydetmişti.

Olay Medya Grubu olarak Ali Sığındı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.