Gastronomi Şehri GAZİANTEP NASIL BU HALE GELDİ? ANTEP'TE KALEALTI'NI SARAN KEBAPÇILARA 3,5 Milyon TL Ceza Geliyor!

Gastronomi Şehri GAZİANTEP NASIL BU HALE GELDİ? ANTEP'TE KALEALTI'NI SARAN KEBAPÇILARA 3,5 Milyon TL Ceza Geliyor!
Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nda turistlerin yoğun olarak şikayet ettiği ve Antep'in tarihi mekanı Kaleltı'nda ki kebapçılar halen fiş ve fatura kesmeyip, kredi kartı ile ödeme kabul etmiyorlar nedeni binalarımız depremde ağır hasar aldı! AĞIR HASAR...

Türkiye'nin Gastronomi başkenti konumundaki Gaziantep'e çevrildi. Özellikle turistlerin, Gaziantep'te yaşayan vatandaşların yoğun olarak şikayet ettiği ve geçen Ramazan Bayramı'nda sıkıntıları dile getirdiği işletmelerin denetlenmesini bekleniyor. Turistlere ve Gaziantep'te yaşayan vatandaşlara, fiş ve fatura kesmeyen, kredi kartı ile ödeme kabul etmeyen işletmeler konusunda yaşadıkları mağduriyetler yüz yıllardır Antep yöresi'nde gerek misafirperveliğiyle gerek örf ve ananelere dayanılarak oluşturulan yemek ve esnaf kültürünün bu hale gelmesi Şehr-i Ayıntab-ı Cihan-ı üzüyor

GAZİANTEP VALİSİ ÇEBER YÜKSEK FİYATLARI VE HİJYENİ İŞARET ETTİ

Vali Kemal Çeber tarafından aldıkları şikayetler üzerine yapılan toplantılar sonuçsuz kaldı. Gaziantep'te özellikle kale çevresinde faaliyet gösteren ve vatandaşların şikayet ettiği işletmeler konusunda bir çözüm bulunamadı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber'in ziyareti sırasında, bayram sürecindeki yüksek fiyatlı hizmetler, açık olmayan işletmeler ve hijyen sorunları gibi dört ana başlıkta şikayet aldıklarını açıkladı.

VALİ ÇEBER: '5 MİLYON TURİST'İN GELMESİ İÇİN FAHİŞ FİYAT VE PAHALILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLEMSİ GEREK!'

Gaziantep hedeflediği 5 milyon turist sayısına ulaşabilmek için tüm sektörleriyle el ele vermek zorunda. Bu kapsamda, esnafın bayram zamanlarında işletmelerini kapalı tutmaması, pahalılığın önüne geçilmesi ve sürekli denetim yapılarak kalite standartlarının korunması gerektiğini vurgulayan Vali Çeber, yetkililerin de bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

GAZİANTEP VALİSİ ÇEBER'AÇIKLADI! TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLARIN ÜZERİNE GİDİLECEK

Yüksek enflasyonun tetiklediği fiyat dalgalanmaları konusunda kararlı bir tutum sergileyeceklerini söyleyen Bakan Bolat, oluşturulmakta olan yeni yasal düzenlemelerle fırsatçılara geçit vermeyeceklerini vurguladı.


3.5 MİLYON TL CEZA
Tasarıda önerilen ceza artışlarıyla, Türkiye genelinde ve en çok şikayetlerin arttığı Gaziantep'te faaliyet gösteren işletmeleri etkileyebilecek değişiklikler bizi bekliyor. Mevcut durumda 350 bin lira olan para cezalarının, yeni düzenleme hayata geçerse, 3,5 milyon liraya kadar çıkması öngörülüyor. Bu durum, birçok işletmeyi olumsuz etkileyebilecek ciddi bir artışı işaret ediyor.


İŞLETMELER KAPATILACAK!
İşletmelerin geçici olarak kapatılması yaptırımı da gündemde. Ticaret Bakanı Bolat, ekiplerin denetimlerini sıkılaştırdıklarını ve fırsatçılık yapmak isteyenlere göz açtırmayacaklarını ifade etti.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum