Gaziantep'te Doğalgaz İndirimi Mi, Zam Mı Olacak? Vatandaş Zamlardan Bıktı!

Gaziantep'te Doğalgaz İndirimi Mi, Zam Mı Olacak? Vatandaş Zamlardan Bıktı!
Gaziantep'te Nisan ayının son arasına yaklaştığımız bu günlerde, Gaziantep'te hane halkı tarafından merakla beklenen indirimli doğalgaz kullanımı ile ilgili bakanlığın yapacağı açıklama gündemi meşgul ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 1 aylık ücretsiz doğalgaz kullanımı ve 1 yıllık 25 metreküplük doğalgaz indirimi uygulamasının bitip bitmeyeceği konusu, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

ekran-resmi-2024-04-22-20-23-58.png

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın son dakika açıklamalarına göre ücretsiz 25 metreküp doğalgaz desteğinin son günleri yaklaşmakta. 1 Mayıs 2024 tarihiyle sona erecek olan bu destek programı sayesinde 1 yıl içinde yaklaşık 5 milyar 195 milyon liralık yardım hanelere ulaşmış gözüküyor. Kapsama alanının genişliği ve yurttaşlara sağladığı faydalar göz önüne alındığında, programın bitiş tarihine dair son gelişmeler merakla beklenecek.

ekran-resmi-2024-04-22-20-24-03.png


Mayıs 2024'e kadar sürecek olan bu uygulama sonrasında, aylık 25 metreküp doğalgaz tüketim bedelinin faturalara yeniden yansıması bekleniyor. Uygulamanın devamlılığı ve sürdürülebilirlik konularında çeşitli fikir ayrılıkları mevcutken, kış aylarında ısıtma giderlerine önemli ölçüde katkı sağlayan ve vatandaşlara aylık ortalama 150 TL civarında bir avantaj sunan bu indirim programının özellikle dar gelirli haneler için ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor.

ekran-resmi-2024-04-22-20-23-58.png

Bahsedilen 25 metreküp ücretsiz doğalgaz yardımının, konutlar ile ibadethaneler ve cemevleri gibi çeşitli alanları kapsadığını ve 1 Mayıs 2024'te sona ereceğini doğrulayan Bakanlık, programın tamamlanmasıyla birlikte faturalarda 150 TL'ye varan artışların beklendiğini ifade ediyor. Bu uygulamanın sona ermesinin vatandaşlar üzerindeki etkisi ve hükümetin bu konudaki planlarına yönelik detaylar, ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.